Lenteconcert Wendakker/Excelsior

Zwolle – Op vrijdag 28 maart verzorgen leerlingen van CBS de Wendakker en Muziekvereniging Excelsior Westenholte een Lenteconcert vanaf 19.00 uur in Het Anker in Westenholte.

 

‘Excelsior’ verzorgt, voor de leerlingen van groep 6 van de Wendakker, al een aantal jaren instrumentlessen. Ter afsluiting van deze instrumentlessen hebben de leerlingen op de bugel een presentatie gegeven. Naast de bugel kwamen ook de andere instrumenten die voorkomen binnen de bezetting van een fanfare-orkest, gelijk aan ‘Excelsior, aan bod. Het applaus dat op de leerlingen neerklaterde, smaakte naar meer en daarmee ontstond het idee voor het geven van een echt concert.

Het leerlingenorkest van de Wendakker en de opleidingsorkesten (B-, C-orkest en Slagwerkkids) van ‘Excelsior’ laten u graag horen welk plezier er aan muziek beleefd wordt. Voor vrijdag 28 maart vanaf 19.00 uur is door alle onderdelen een programma ingestudeerd en natuurlijk wordt er gezamenlijk afgesloten. Bent u benieuwd met hoeveel kinderen het gezamenlijke slotstuk ‘I like the flowers’ gespeeld gaat worden, kom dan op 28 maart om 19.00 uur naar Het Anker in Westenholte. De toegang is gratis.

 

Voor leerlingen die zich graag op een ongedwongen wijze verder willen ontwikkelen op een blaasinstrument bestaat de mogelijkheid vanaf 28 maart om 15.30 uur in de Wendakker in te stappen in de bugellessen die groepsgewijs worden gegeven. Er zijn al een aantal aanmeldingen binnen, maar ruimte om mee te doen is er altijd. ‘Excelsior’ verzorgt een eigen opleidingsprogramma voor instrumenten passend binnen een fanfare-bezetting. Voor individuele lessen kunnen kinderen en volwassenen dan ook bij ‘Excelsior’ terecht. Voor meer informatie of voor opgave kunt u contact opnemen met Marianne Hessels;mariannehessels@gmail.com of 0654307633.

Bent u geïnteresseerd naar de activiteiten van ‘Excelsior’, dan zijn deze via diverse kanalen te volgen. Op Facebook (@Muziekvereniging Excelsior Westenholte) en via Twitter (@ExcelsiorZwolle) wordt het laatste nieuws, foto’s en andere leuke weetjes uit de kunst- en cultuurwereld geplaatst. Wilt u uitgebreide informatie over ‘Excelsior’, raadpleeg dan onze vernieuwde website (www.excelsior-westenholte.nl).

Artikel delen:

Reageer