Be Quick slaat direct toe

Zwolle – Be Quick heeft zaterdagmiddag goede zaken gedaan in de tweede klasse H. Zelf versloeg het ASC terwijl koploper RDC niet voorbij Hulzense Boys geraakte. Het verschil is nu nog een punt. Voor Be Quick is het zaak om te winnen vanmiddag. Bij verlies kan het kampioenschap definitief  uit zicht raken. Bovendien heeft het nog wat goed te maken tegen ASC, na de ongelukkig verloren uitwedstrijd. Lang hoeven de roodzwarte toeschouwers niet te wachten op een doelpunt van Be Quick. Cas Duiker neemt in de 4e minuut een hoekschop en tot ieders verrassing verdwijnt de bal in het doel van ASC-doelman Berry Roeberts: 1-0. Het is een welkome start, want scoren gaat de ploeg de laatste tijd moeilijk af.
De ploeg uit Dalfsen is echter allerminst uit het veld geslagen en is in het wedstrijdbeeld zeker gelijkwaardig. Rond de 10e minuut is er gevaar voor het doel van Be Quick en in de 14e minuut ziet Marcel Bijlenga een afstandsschot net naast gaan. De Dalfsenaren zullen er hoop uit putten, maar dan slaat Be Quick opnieuw toe. Aron Tempelman krijgt de bal in de diepte aangespeeld en die rond vervolgens koelbloedig af: 2-0. ASC is na de 2-0 nog niet mentaal gebroken en gaat op jacht naar de gelijkmaker. Joren Drost en Piet de Jong zijn in deze fase handenbindertjes, zonder dat ze echt grote kansen krijgen. In de 36e minuut is het alweer kassa voor Be Quick. Aron Tempelman, die de laatste maanden nauwelijks tot scoren kwam, reageert prima op een diepe bal van Sander Aarten en omspeelt de keeper: 3-0.

Voor de rust zijn er nog twee memorabele momenten. ASC’er Drost gaat in de 45e minuut tegen de grond, maar krijgt geen penalty. Een minuut later staat Sander Aarten oog in oog met doelman Roeberts maar zijn afwerking mist een duidelijk plan. Be Quick begint de tweede helft met twee levensgrote kansen. Twee aanvallen via Talha Özen en Sander Aarten kunnen beide een doelpunt opleveren. Maar eerst komt Aron Tempelman net tekort en vervolgens krijgt Rutger Minkjan de bal voor het open doel net niet binnen zijn bereik. Be Quick komt hierna in een mindere fase terecht en ziet dat Stokvis de bal na slecht uitverdedigen bij Oosterhof binnen schiet: 3-1 (56e).

Tien minuten later is het alweer bijna raak, maar René Oosterhof reageert goed op een afstandsschot. Karwan Mehrabi komt dan in het veld en langzaam keert ook de rust in het team weer terug. Met een onvermoeibare Talha Özen weet Be Quick uiteindelijk de 3-1 over de lijn te trekken. Buimer kan zelfs nog de 4-1 binnenschieten, maar het was vandaag niet zijn dag. Door het gelijke spel van RDC, werd het een goede middag voor Be Quick. Diverse andere teams (Hulzense Boys en Enter Vooruit) leden vanmiddag ook duur puntverlies. ASC kan nu helemaal een streep zetten door de titelaspiraties. Trainer Arnie Pot is dan ook een tevreden man: “We zijn vanmiddag vooral heel effectief geweest. Maar op basis van de kansen verdien je te winnen. Het is ook goed om te zien dat wisselspelers een toegevoegde waarde zijn. Dat zag je bij het inbrengen van Karwan Mehrabi. Hij hield het simpel en daarna kenterde de wedstrijd. Door deze overwinning doen we weer mee, maar we willen ook nog beter gaan voetballen.”

Opstelling Be Quick: René Oosterhof, Eric van Beek, Floris Blom, Jeroen Horstman, Rutger Minkjan, Frank Oosterhof, Sander Aarten, Bas Buimer, Aron Tempelman, Cas Duiker (67. Karwan Mehrabi), Talha Özen.

Door Gerco Grevers

Artikel delen:

Reageer