Veel animo voor Mudrun Fun Foam Fest Zwolle

Zwolle – Al bijna 1000 lopers voor de tweede editie van de Mudrun Fun Foam Fest op 13 

april 

in de binnenstad van Zwolle. Deelnemers kunnen zich aanmelden voor 1, 2,5, 4 en 8 kilometer. 

mudrun.jpg

De tweelingzussen Nanja en Rianne Schorel, die de Mudrun Fun Foam Fest organiseren, kijken uit naar de tweede editie. ,,We hebben er zin", zegt Rianne Schorel. ,,Met veel mooie obstakels belooft de Mudrun een fantastisch evenement te worden." Op het parcours van de Mudrun zullen verschillende obstakels staan, met veel modder en schuim. Op de ronde van de 4 km. staan 11 obstakels, de deelnemers van de 8 km. trotseren 22 obstakels. Sporten en bewegen is een echte passie van de tweelingzussen, maar helaas kunnen ze zelf niet meer zo actief sporten. Toen ze nog voetbalden liepen ze allebei een blessure op die nog steeds nasleept. ,,Maar dat weerhoudt ons er niet van om anderen te motiveren om te bewegen. Sporten is heerlijk en heel belangrijk. Met de Mudrunfun willen we iedereen, op een leuke manier, aan het rennen krijgen."

En met iedereen bedoelt Rianne ook echt iedereen. ,,Dit is een evenement voor de hele familie. Op een laagdrempelige, speelse manier willen we iedereen erbij betrekken. Schrijf je met je kleine kinderen in voor de 1 km, en wil je het als voetbalteam wat serieuzer aanpakken, ga dan voor de 8 km. Zelfs als je een beperking hebt, hoef je niet aan de kant te blijven staan.”  
Deze editie kan voor een goed doel gerend worden. ,,Als minimaal vijftien mensen voor hetzelfde goede doel lopen, krijgen ze van ons een identieke promocode”, legt Rianne uit. ,,Bij aankoop van je individuele ticket voer je die promocode in en krijg je 1,50 euro teruggestort voor jouw goede doel. Dat mag ook een heel klein doel zijn, bijvoorbeeld een volle boodschappentas voor iemand die het niet breed heeft.”

Op 27 juni vindt bij het PEC stadion de ColorRain en de ColorRain Glow plaats, ook georganiseerd door Nanja en Rianne. Beide zijn 4 kilometer lang. In de vooravond wordt de Colorrain gerend, een kleurenloop waarin de deelnemers in

drie

 zones met negen verschillende kleurenpoeders worden versierd. Zodra de avond valt verandert het parcours en zal de route licht geven met onder meer 

allerlei glow in the dark

 

licht. 
 

Vanaf vrijdag 31 maart kan daarop ingeschreven worden via www.colorrain.nl en www.colorrainglow.com.

,,Maar eerst de Mudrun Fun Foam Fest”, zegt Rianne glunderend. ,,We gaan er een mooi feest van maken. En niemand hoeft zich buitengesloten te voelen.”

Kijk voor meer informatie op www.mudrunfun.nl.

Artikel delen:

Reageer