Berkum voor beker-kwartfinale naar WAVV

Zwolle – VV Berkum speelt dinsdag in de kwartfinale van het toernooi om de Districtsbeker Oost bij WAVV in Wageningen. De winnaar gaat niet alleen naar de halve finale maar pakt voor volgend seizoen ook een ticket voor de strijd om de ‘grote’ KNVB-beker.

“Wij hebben de kwaliteit om die wedstrijd te winnen en als we er met zijn allen voor gaan moet dat ook lukken,” aldus verdediger Jeffrey Pohowainjaan van de Zwolse hoofdklasser zaterdag nadat zijn ploeg teleurstellend met 0-2 had verloren van AZSV. “We moeten dinsdag volle bak gaan, alles even achter ons laten en fris het veld op stappen. Die wedstrijd moeten we winnen maar dan moeten bij ons wél alle neuzen dezelfde kant op staan.”

Koploper verslagen
Tegenstander WAVV speelt in de oostelijke 2e Klasse I van het zondagvoetbal en staat daarin zesde. De ploeg van trainer Wil Beijer verraste dit weekend door koploper Rood Wit in Groesbeek met 1-5 te verslaan. In een wat chaotische wedstrijd, die zelfs even werd stilgelegd, scoorde Wesley Mortier liefst drie keer voor WAVV. “Een verdiende maar ook geflatteerde overwinning. In de 1e helft werden wij redelijk overklast,” liet trainer Beijer na afloop aan dagblad De Gelderlander weten.

In het bekertoernooi bereikten de Wageningers de kwartfinale door een knappe 2-4 uitzege bij DFS Opheusden, de koploper van de 1e Klasse D. Die bekerwinst maakt nog meer indruk als in aanmerking wordt genomen dat WAVV de laatste twee winnende goals scoorde toen de ploeg nog maar met 10 man op het veld stond.

Drie keer verloren
Berkum kijkt terug op teleurstellende resultaten in de afgelopen weken want de Zwollenaren verloren drie keer op rij en zijn in de gevarenzone van de Hoofdklasse C beland. Daarin heeft de ploeg van trainer Roeland ten Berge bovendien nog een pittig restprogramma voor de boeg. In de strijd om de Districtsbeker Oost liep het voorspoediger voor de Zwollenaren, die in de achtste finale collega-hoofdklasser SDC Putten uitschakelden. Daar was, na een 2-2 eindstand, wel een penalty-serie voor nodig waarin Berkum-keeper Mathijs Bouwhuis zijn ploeg een ronde verder bracht door twee strafschoppen onschadelijk te maken.

De beker-kwartfinale tussen WAVV en Berkum wordt gespeeld op Sportpark Van Ketwich Verschuur aan de Peppelsteeg 4 in Wageningen, waar dinsdag om 20.00 uur wordt afgetrapt. De winnaar van dit duel speelt vervolgens op 2e paasdag, 21 april, op eigen terrein in de halve finale en wel tegen de sterkste in de kwartfinale tussen DETO en De Bataven.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer