Informateur Zwolle aan de slag

Zwolle – De formatie van een nieuw college van burgemeester en wethouders is begonnen in Zwolle. Afgelopen weekeinde heeft informateur Herman Sietsma kennis gemaakt met alle onderhandelingsdelegaties van de nieuwe gemeenteraadfracties. Donderdag 27 maart heeft de complete (nieuwe) gemeenteraad de mogelijkheid per fractie aandachtspunten aan de informateur mee te geven. Op basis van die raadsbijeenkomst, gesprekken en aanvullend onderzoek zal Sietsma vervolgens een advies uitbrengen over de meest kansrijke formatie.
Sietsma analyseert de komende dagen namens de ChristenUnie, die na de verkiezingen van 19 maart de grootste partij in Zwolle is, de verkiezingsuitslag en de diverse standpunten van de politieke partijen. De informateur spreekt de komende dagen vertegenwoordigers van alle raadsfracties. Dat gebeurt in vertrouwelijkheid.
Tijdens de eerste vergadering van de nieuwe raad, donderdag vanaf 19:00 uur, krijgen de fracties de gelegenheid om in een korte bijdrage de verkiezingsuitslag te duiden en aandachtspunten mee te geven voor de onderhandelingen om tot een nieuw college te komen. Sietsma streeft ernaar om zo snel mogelijk daarna met een gewogen advies te komen over het vervolg van de Zwolse formatie. Inzet van de ChristenUnie daarbij is om te komen tot een stabiel college dat de komende vier jaar gezamenlijk idealen voor de Overijsselse hoofdstad kan verwezenlijken.
Artikel delen:
Reacties 9
  1. Geniet nog maar even van de vrijheid want binnenkort moet iedereen verplicht naar de kerk en mogen vrouwen enkel langerokt over straat. 😉

    Just kidding. 😛

  2. Het is nog erger, ribo. Ik heb uit betrouwbare bron gehoord dat wanneer PEC op zondag speelt er geen publiek of camera’s bij mogen zijn….;D
    Flauwekul natuurlijk. De CU is een partij van welke ik volstrekt niet verwacht dat ze misbruik zal maken van de huidge machtspositie door van Zwolle een tweede Staphorst te maken. Het is een integere partij met een zeer sociaal gezicht en die het ‘rentmeesterschap’ daadwerkelijk invulling geeft. Mijn verwachtingen van het nieuwe collegeprogramma zijn positief.

  3. Wordt tijd dat de gemeenteraad aan het werk gaat al dat geleuter schieten we niks mee op .Begin maar met het afschaffen van de wachtgelden voor ex wethouders dat leverd mooi geld op gewoon inschrijven bij het uwv als werkloze .

  4. Ken wel mensen die persé op een Christelijke partij willen stemmen. Zeg ze al vele jaren, dat ze (zowel landelijk, provinciaal als voor de gemeente) beter op CU kunnen stemmen dan op het CDA. Veel Zwollenaren lijken er ook zo over te denken. Het CDA is gehalveerd en het CU is het grootst.

  5. Natuurlijk zet CU niet alles naar zijn hand.er is altijd nog een gemeenteraad van 39 personen waarvan bij elke beslissing een meerderheid moet zijn.de helft plus. 1 ook is het er de fractie niet naar ze doen toch veel in het belang van Zwolle.

Reageer