WRZV-hallen naarstig op zoek naar financiering

Zwolle – De Zwolse sporthal ‘WRZV-hallen’ is naarstig op zoek naar financiering voor de renovatie van de aangepaste lift. De sporthal, waar behalve sportieve activiteiten ook kerkelijke activiteiten worden gehouden, trekt wekelijks 7.000 bezoekers. Een groot deel daarvan is door leeftijd of fysieke beperking slecht ter been.
“De aangepaste lift is onmisbaar”, zegt directeur Joop van Ommen. “De WRZV-hal is de thuisbasis van WRZV De Boog, de Zwolse voetbalvereniging voor G-voetbal. De 300 leden trainen hier en houden hier hun wedstrijden. Een deel van de deelnemers is lichamelijk gehandicapt, waardoor de lift de enige mogelijkheid is om na afloop boven in de kantine te komen. Ook voor het publiek, vaak senioren of mensen met een fysieke beperking, is de lift de enige mogelijkheid om de tribune of kantine te bereiken.” Bij de bouw van de WRZV-hallen, inmiddels 27 jaar geleden, is direct rekening gehouden met de speciale doelgroepen die van de accommodatie gebruik zouden maken. “We hebben alles zonder drempels laten aanleggen, aangepaste toiletten gemaakt en dus de aangepaste lift laten installeren.” Die lift is nu, bijna dertig jaar na dato, aan renovatie toe. “En dat gaat 15.000 euro kosten”, weet Van Ommen. “Wat het zo duur maakt, is het feit dat de onderdelen uit die tijd niet zonder meer verkrijgbaar zijn.”

Fondsen gezocht 

De bijdrage van het Zwolse fonds De Gasthuizen noemt Van Ommen ‘een geschenk uit de hemel’. “Met die 5.000 euro is al een derde deel van de kosten gedekt. We hopen dat deze substantiële bijdrage voor andere fondsen de stap kleiner maakt om ook een bijdrage te leveren. Iedere cent is meer dan welkom.” De Gasthuizen WRZV-hallen kreeg de toekenning van De Gasthuizen na het indienen van een officiële aanvraag. De Gasthuizen geeft financiële steun aan uiteenlopende initiatieven voor Zwolse senioren. Kijk voor meer informatie op www.degasthuizen.nl.
Artikel delen:
Reacties 2
  1. commerciële partijen inmiddels ook op zoek naar geld!!!!

    lijkt mij toch dat dit uit de winst van de onderneming moet komen

    goed doel aan verbinden lijkt tegenwoordig wel een must om geld op emotie los te peuteren

Reageer