Godenfeest Frenzy in Creatieve Coöperatie

Zwolle – Theater Initiatief Zwolle, kortweg TIZ, viert haar vijf jarig bestaan met de voorstelling Frenzy. Frenzy is een parodie op een Griekse tragedie,  die onder leiding van regisseur Gertrude Brijder samen met de spelers, tot een verrassende theater voorstelling is geworden. Het stuk wordt donderdag 27 en zaterdag 29 maart gespeeld.

 

tiz-cast.jpeg 

 

TIZ werd vijf jaar geleden opgericht door een kleine groep mensen die graag vanuit hun eigen visie toneel wilden maken. Ondertussen is TIZ uitgegroeid tot een theatergroep met ongeveer 15 spelers en is bezig met haar 7e voorstelling. TIZ kiest er voor om elk jaar een andere regisseur te benaderen, om samen met de spelers een voorstelling te maken, zodat ook de spelers veel input inbrengen. Er wordt veel gebruik gemaakt van improvisatie en ook helpen de spelers mee met het schrijven van teksten. Dit levert verrassend theater op, gespeeld op onverwachte locaties.

 

Doldwaze tragedie

Frenzy gaat over de Griekse Demeter en Prometheus die diverse goden en eerste mensen uit nodigen voor een feest. Het is een kans om bij te praten, nieuwe relaties aan te gaan en oude opnieuw op te pakken. Maar het feest neemt al snel een andere wending wanneer de goden de balans opmaken van de afgelopen millennia. Hoe kon de mensheid zich zo tegen zichzelf en de wereld keren? Heeft hier iemand schuld aan? Maar vooral, hoe moet het nu verder? Wat volgt is een doldwaze tragedie, waarin getracht wordt een antwoord te geven op deze vragen. Dit gaat helaas niet gemakkelijk, omdat de personages ook elk hun eigen problemen mee brengen. De spanningen lopen daardoor hoog op, totdat uiteindelijk de bom barst. Wanneer het stof is neergedaald, zal blijken wie er overblijft om ook de komende millennia mee te maken.

 

Gewaden van Karin Bloemen

Voor de karakters uit de voorstelling is gezocht naar bijpassende kleding, om de personages te versterken. Wat in eerste instantie als grap werd geopperd, werd door La Bloemen Productions (Karin Bloemen) werkelijkheid. Voor de personages Demeter en haar dochter Perséfhone  heeft Karin Bloemen twee prachtige gewaden uitgeleend om tijdens de voorstelling te dragen. 

 

Studenten van het conservatorium omlijsten Frenzy met muziek van o.a. gitaar, cello en cajon. Voor informatie over de voorstelling en het reserveren van kaarten kijk op www.tiz.nu of mail naar info@tiz.nu 

Artikel delen:

Reageer