Etalages Simon van Slingelandtplein ‘gepimpt’’

Zwolle – Het is vrij rustig bij het Simon van Slingelandtplein op zaterdag 22 maart als kunstenaar Amelieke de Lavoir om vier uur haar gepimpte etalages aan het plein toont voor een groep buurtbewoners en vrienden. De opening wordt kracht bijgezet door Carla die special gedichten heeft geschreven voor ‘het nieuwe begin van het Simon van Slingelandtplein’.

24-03-2014_etalages_gepimpt-simon_van_slingelandtplein_02.jpg 

Amelieke heeft met haar actie ‘Pimp het Plein’ in een week tijd samen met dertien vrijwilligers uit Dieze-Oost de etalages van Travers Welzijn, de Politie en Wijkservicepunt Oost beschildert in kleurrijke motieven. deltaWonen financiert het project en Travers Welzijn heeft gefaciliteerd. Daarnaast kreeg ze op zaterdag hulp van vrijwilligers van NL Doet. De tekeningen staan voor wensen die buurtbewoners tijdens bijeenkomsten over de toekomst van het Simon van Slingelandtplein aan Amelieke hebben kenbaar gemaakt.

24-03-2014_etalages_gepimpt-simon_van_slingelandtplein_01.jpg

24-03-2014_etalages_gepimpt-simon_van_slingelandtplein_03.jpg 

“Mensen willen bij het plein een bakkerij, horecavoorziening, een speelplek voor kinderen, een vuurplek en zelfs Chinese eenden zijn geopperd omdat deze van nature slakken eten! Het gaat er om dat er weer levendigheid op het plein komt, er is zoveel ruimte en het is mooi groen, de beschilderde etalages zijn dan ook nog maar het begin”, aldus Amelieke.

Daarnaast is gaat ze zelf aan de gang om de Plint, zoals de etalages genoemd worden, nog verder te perfectioneren. “Een kunstenaar ziet immers altijd verbetering”, grapt ze!

Amelieke schrijft zelf ook over haar project via amelieke.com.

 

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Altijd leuk nog meer kleur Bank Overval en de Totemzuil waren de eerste aanzet. Gelukkig komt er weer wat meer kleur bij.
    Gr bewoner R de Boer

Reageer