Handbalheren SV Zwolle winnen nipt in Deventer

Zwolle – De wedstrijd tegen DSC staat altijd bekend als een moeilijke pot. De Deventenaren geven de wedstrijd nooit zomaar weg. Zo bleek ook afgelopen zondag. SV Zwolle kon ternauwernood aan een verlies ontsnappen en wisten toch in de laatste seconden een krappe winst te boeken in deze laatste competitiewedstrijd.

 

De Zwolse heren reisden af naar Deventer en ze wisten op voorhand dat het wederom een lastige wedstrijd kon worden in de Keizerslanden. Elk duel tegen DSC in het verleden verliep stroef. Zo begon de wedstrijd dan ook. SV Zwolle kwam niet aan scoren toe en liep in de eerste minuten tegen een achterstand aan. Na de 3-0 begonnen de heren ook het doel te vinden. Ondanks het haastige en slordige spel wisten de Zwollenaren halverwege de eerste helft gelijk te komen op 5-5. Zo op gelijke voet lieten beide teams af en aan het scorebord de teller ophogen.

Tegen het einde van de eerste helft leek Zwolle toch te veel moeite hebben met de sluwheid van DSC. De thuisploeg had hun verdediging stevig, maar niet ondoordringbaar, staan. Toch lukte het de Zwollenaren niet om alle aanvallen succesvol af te sluiten en een ruime voorsprong te behalen. De heren gingen met 8-9 de rust in.

 

Na de rust wilden de heren van SV Zwolle de verdediging aangepast hebben naar een 6-0 verdediging, zodat deze compacter zou worden. Door minder ruimte weg te geven zou hun cirkelspeler ook minder toegankelijker en aangespeeld mogen worden. Dit lukte deels, echter hadden de Deventenaren nog een aantal goede afstandsschutters in petto. 

 

Deze schutters zorgden er dan ook voor dat DSC niet te ver achter bleven. Tegen de laatste kwartier van de tweede helft trokken zij dan ook bij. De voorsprong van de gasten werden op deze manier weer teniet gemaakt. Het scorebord toonde op dat moment 15-15. Zwolle wilde op tempo spelen, echter lukte dit niet altijd en leken de heren een haastige indruk te geven. Juist bij het opzetten van aanvallen, leek er niet veel tempo en dynamiek te zitten. Deze combinatie deed hun niet goed. 

 

In de slotfase bleven de twee teams aan elkaar gewaagd. Het bleef tot aan het einde nog zeer spannend. Stuivertje werd constant gewisseld: Er werd heen en weer het doel gevonden. SV Zwolle liep nooit meer dan twee doelpunten voor en zelfs in de laatste minuut werd de stand gelijk: 21-21! 

 

De scherpschutter van SV Zwolle, Rik Talens, die normaliter vele doelpunten maakt, had tot deze laatste minuut nog geen streepje achter zijn naam staan. Deze wedstrijd nam hij voornamelijk de rol aan van ondersteuner en aangever van mooie assists. Terwijl de laatste seconden weg tikten, wist Talens alsnog het winnende doelpunt te maken! Met het eindsignaal na dit doelpunt werd het 21-22 en mochten de Zwollenaren de laatste competitiewedstrijd afsluiten met een winst.

 

De heren van SV Zwolle sluiten de competitie af met 20 zeges en 1 verloren wedstrijd. Met deze 40 punten is de eerste plek behaald in de 3e klasse, poule 3K NO (Oost). Het kampioenschap zorgt er voor dat de heren volgend seizoen in de 2e klasse NO (Oost) zal uitkomen.

 

Doelpunten:

Luuk Broers 6

Bart Kroeze 4

Jelle van den Bos 3 

Mark Brijan 2

Hans Kan 2

Robert ter Stege 2

Rik Talens 1

Artikel delen:

Reageer