Huiskamertheater in de Zwolse binnenstad

Zwolle – Zondagmiddag 6 april is er theater in sfeervolle huiskamers in de Zwolse binnenstad. Achter onbekende voordeuren kan het publiek genieten van verhalen, muziek, dans en poëzie uit Latijns-Amerika. Na het succes van Matí in oktober wordt dit evenement herhaald voor iedereen die het gemist heeft. Verrassende voorstellingen over het leven, de liefde, de dood én mensen… door Zwolse artiesten met een professionele uitstraling.

Het evenement start in De Harmonie (Grote Markt) met een vrolijk Anansi-verhaal door de Zwolse meesterverteller Stan Fritschy begeleid door Quirijn Snijder, gitaar. Daarna trekt het publiek de binnenstad in op zoek naar vertellers, gitaristen van gitaarschool L’escola, dansers van Tango Alegría en dichters van de Gedichtenmakelaar om weer te eindigen in De Harmonie met een optreden van Faber & De Jong met Gitaren & Gedichten. Aan het realiseren van Matí dragen ruim 40 Zwolse vrijwilligers hun steentje bij.

Matí start om 13.30 uur en biedt een middagvullend programma tot ongeveer 17.30 uur. Wie wil kan na afloop Latijns-Amerikaans dineren in De Harmonie. Kaarten Matí € 12,50 per persoon, reserveren gewenst. Matí-Diner € 22,50, reserveren noodzakelijk. Info: www.deverhalenman.nl.

Uit de matí (Quechua voor pompoen) wordt in Latijns-Amerika met een rietje de mate gedronken om dorst te lessen, verkoeling te vinden en energie op te doen. Matí is een tocht langs bijzondere huiskamers in de Zwolse binnenstad om dit allemaal op te zuigen uit Latijns-Amerikaanse verhalen, muziek, dans en poëzie. De productie en regie zijn in handen van Marjan Penterman en Stan Fritschy. Het evenement op 6 april wordt financieel geheel gedragen door de inkomsten uit de kaartverkoop.

Artikel delen:

Reageer