Extra parkeerruimte voor bezoekers Hedon

Zwolle – Popcultuurcentrum Hedon in Zwolle krijgt 32 parkeerplaatsen extra op het naastgelegen terrein van de voormalige dagopvang van het Leger des Heils. De extra plekken zijn nodig om bezoekers van de concerten en de andere activiteiten in Hedon voldoende parkeerruimte te kunnen bieden. De gemeente en Hedon willen voorkomen dat in de buurt rondom het poppodium (parkeer)overlast ontstaat.

Hedon is onlangs heropend, na een verbouwing die het Zwolse popcultuurcentrum in de top van de Nederlandse podia heeft gebracht. Op het terrein van Hedon zelf kunnen 64 parkeerplaatsen gerealiseerd worden. Om aan het gewenste aantal van in totaal 96 te komen is gezocht naar mogelijkheden in de directe omgeving. Met het Leger des Heils – eigenaar van de grond pas naast Hedon – en omwonenden is geconcludeerd dat parkeerplaatsen aan de Burgemeester Drijbersingel 11 en 13 een goede oplossing zijn voor de parkeerruimte die nodig is voor bezoekers van Hedon. Voor een aansprekende inrichting van de buitenruimte rond het popcultuurcentrum stelt het college 48 duizend euro beschikbaar.

De verwachting is dat de extra parkeerruimte vanaf medio mei gebruikt kan worden. Om eventuele parkeeroverlast in de buurt verder te beperken maken Hedon en de gemeente afspraken om bezoekers van het popcultuurcentrum volop te verwijzen naar de beschikbare parkeerruimte. Dat kan bijvoorbeeld door goede informatievoorziening op website en tickets, door het aanleggen van goede looproutes en door het organiseren van parkeerarrangementen voor bezoekers.

Artikel delen:
Reacties 10
  1. Het hek dat eerder om de parkeerplaats heen stond en de parkeerplaats afscheidde van de Rembrandtlaan en Vermeerstraat is (tijdelijk?) verwijderd.

    Hierdoor nodigt het ook meer uit om de auto in de Jan Tooropstraat, Van Ostadestraat of Vermeerstraat te parkeren als het parkeerterrein vol is, aangezien je hierdoor nu niet meer helemaal om hoeft te lopen via de rotonde om bij Hedon te komen.

  2. parkeren op het Noordereiland kan alleen als er weer zo’n mooie brug over het water wordt gespannen.

    de kapitale bruggen (spiegel en maagjesbolwerk) zijn aangelegd omdat 100 meter verder lopen blijkbaar niet aantrekkelijk is voor de bezoekers

  3. Tot een uur of acht ’s avonds Suze. Daarna is het vrij parkeren en als je de programmaboekjes er op na leest begint de fun meestal na negenen bij Hedon. Dus niks staat de wildparkeerder in de weg.

Reageer