Extra kosten langer open houden Hanzebad

Zwolle – Vanwege de naderende opening van het nieuwe zwembad in Hogeschool Windesheim sluit het Hanzebad in Zwolle eind april. Vanaf dat moment wordt ‘proefgedraaid’ in het nieuwe zwembad op de Campus. De verwachting is dat die voorziening begin juni officieel in gebruik kan worden genomen. Nu de rekening voor het langer openhouden van het Hanzebad opgemaakt wordt, is duidelijk dat de reserves van Stichting Exploitatie Zwolse Zwembaden onvoldoende zijn. De gemeente wil de extra kosten dragen.

 

De oplevering van het nieuwe zwembad in de hogeschool is een aantal malen uitgesteld. Oorspronkelijk werd gemikt op een openstelling in het najaar van 2013. Het wedstrijdbad en het therapiebassin van het Hanzebad zijn tijdelijk beschikbaar gebleven voor specifieke doelgroepen. Door de personele inzet die hiervoor vereist is, door hogere kosten en lagere inkomsten dan voorzien én door de langere openstelling dan gedacht is nog een bedrag van maximaal 150 duizend euro nodig. Burgemeester en wethouders geven aan die kosten nu te nemen, omdat de reserves van de Stichting Exploitatie Zwolse Zwembaden niet (meer) toereikend zijn. Personeel dat nu nog in het Hanzebad werkzaam is, werkt vanaf eind april in het nieuwe complex op de Campus mee aan de fasegewijze ingebruikname van het nieuwe zwembad.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. snap nooit zo heel goed waarom de gemeente de extra kosten moet dragen!!!

  de gebruiker betaald toch een kosten dekkende entreeprijs?

  volgens mij heeft de gemeente behoefte aan een goede jurist die de contracten op een juiste wijze dichttimmert

  men wil marktwerking, maar als het niet werkt komen de gemeenschapsgelden weer om de hoek kijken!!!

 2. Kan iemand uitleggen waarom er 1 zwembad sluit en er 2 nieuwe geopend worden, waaronder 1 in stadshagen.
  Vind het weer een voorbeeld van geldverspilling.

  >:(

 3. Inmiddels lijkt de sloop van het Hanzebad begonnen te zijn. Dwz: het pand is inmiddels afgezet, de antikrakers zijn vertrokken en men is begonnen met het verwijderen van de installaties. Als men het tegeltableau (waar eerder over geschreven is op WLZ) nog wil redden dan is nu de tijd.

Reageer