De Aquarel wint Zwolse Verkeersquiz

Zwolle – De finales van de Grote Zwolse Verkeersquiz 2014, voor basisschoolleerlingen uit groep 6, vonden dinsdag plaats in theater Odeon. Jochem van Gelder – bekend van onder meer Praatjesmakers – presenteerde de quiz. Tijdens de finale gingen acht klassen de strijd met elkaar aan om te zien welke school het meest weet over verkeersregels en het beste verkeersinzicht heeft. Basisschool De Aquarel uit de Aa-landen werd de grote winnaar!
Alle Zwolse basisscholen waren uitgenodigd mee te doen aan de voorrondes van de Grote Zwolse Verkeersquiz. 30 Zwolse basisscholen hebben hieraan deelgenomen. De acht scholen die de vragen in de voorronde het beste hebben gemaakt en de finalerondes haalden waren: De Schatgraver, De Aquarel, De Sprankel, Smaragd, Octopus, De Vlieger 2, Ichtus en De Markesteen. Er waren 4 leerlingen die de verkeersquiz foutloos hebben gemaakt. Maarten Beute, Anouk van Dijk, David Vonck en Tijmen Buijs wisten alle 35 meerkeuzevragen juist te beantwoorden. Van elk van de acht scholen speelden de twee beste leerlingen mee in de halve finales. Klasgenoten konden hen vanuit de zaal aanmoedigen met spandoeken en konden de score zien op een groot scherm. De deelnemertjes beantwoordden vragen over lokale verkeerssituaties die werden uitgebeeld door middel van foto’s. Het waren allemaal situaties waarmee de leerlingen zelf ook in aanraking kunnen komen. 

De vier beste scholen uit de halve finale speelden aansluitend mee in de finale. Het duo met de beste kennis van verkeersregels en verkeersinzicht won deze finale. Zij kregen een grote wisselbeker uit handen van wethouder René de Heer. Daarnaast was er een prijs voor de school met het leukste spandoek.
Verkeerseducatie door middel van verkeersquiz
Zwolle is een echte fietsstad en genomineerd voor de titel Fietsstad 2014. De gemeente werkt al sinds de jaren ’70 aan het verbeteren van het fietsklimaat en dus ook aan de fietsveiligheid. De gemeente Zwolle vindt verkeerseducatie op basisscholen dan ook erg belangrijk, omdat kinderen een kwetsbare groep in het verkeer vormen. Daarom moeten kinderen leren hoe ze zich op een veilige manier door het verkeer kunnen bewegen. Hiermee worden ongelukken voorkomen en neemt de verkeersveiligheid toe
Door van de verkeerslessen een strijd te maken, zijn kinderen meer gemotiveerd om mee te doen. Ze willen immers graag winnen. Daarnaast worden scholen en docenten gestimuleerd goede verkeerslessen aan te bieden. 
Partners
De Grote Zwolse verkeersquiz werd dit jaar voor de vierde keer georganiseerd door Tref-ik verkeersadvies en de gemeente Zwolle en werd mede mogelijk gemaakt dankzij de financiële bijdrage van de provincie Overijssel.
Artikel delen:

Reageer