Zwolse Peperz starten met Cakewalk

Zwolle – Op vrijdag 18 april wordt Zwolse Peperz gelanceerd: een gloednieuw, gratis online stadsmagazine waarin Zwollenaren elkaar van hun beste kant leren kennen. Die lancering wordt gevierd met een groot taartbuffet in de binnenstad, waarvan iedereen uitbundig mag proeven. Voor die Cakewalk is Zwolse Peperz nog op zoek naar extra taartenbakkers.

 

zp_2.jpg

De Cakewalk vindt plaats van 14.30 tot 16.30 uur op de Nieuwe Markt. Jolien Drost, winnares van de verkiezing ‘mooiste taart van Overijssel 2013’ bakt sowieso de originele Zwolse Peperz taart, waarbij de rode peper de hoofdrol speelt. Maar de initiatiefnemers van de Cakewalk hopen dat nog veel meer Zwollenaren met hun eigen taarten, cakes en cupcakes willen bijdragen aan de Cakewalk, zodat veel voorbijgangers kunnen genieten van de lekkerste lancering van het jaar. De taartenbakkers worden meteen gehuldigd in de allereerste editie van het nieuwe stadsmagazine.

Iedereen is een smaakmaker

Het doorgeven van het ‘goede Zwolse leven’, dat is de missie van Zwolse Peperz. Als Zwollenaren dragen we allemaal bij aan de ‘good vibe’ in de stad. Daarom staan in het nieuwe stadsmagazine Zwollenaren centraal die enthousiast verhalen over hun heimelijke genoegen, hobby, bijzondere verzameling of ‘way of life’: eigenlijk alles waarmee ze hun leven ‘spicy’ maken. 

Meebeleven
Maar het blijft niet bij lezen. Via Zwolse Peperz kunnen stadsgenoten de uiteenlopende vormen van ‘het goede Zwolse leven’ zelf ook beleven door mee te doen met de gratis workshops, excursies, open-huis, wandelingen, proeverijen, picknicks; allemaal georganiseerd voor en door stadsgenoten. Zwolse Peperz wil hiermee een Zwolse ‘Wall of Fame’ vormen waarop de smaakmakers van onze stad hun welverdiende plek vinden. 

 

Bakkunst delen

De Cakewalk is de eerste activiteit van Zwolse Peperz. Elke Zwollenaar kan eraan deelnemen. Onze oproep: taartenbakkers, wordt ook een suikeroom of -tante van Zwolse Peperz en deel je bakkunst met ons en de stad! Alle taarten zijn welkom: appel, kwark, slagroom, kruimel, worteltjes en zelfs misbaksels, want ook die smaken vaak voortreffelijk! En voor wie het aandurft: we verheugen ons erg op een hot chili chocolate cake, met als hoofdingrediënt: rode peper! Immers…. If you can’t stand the heat, stay out of the kitchen! 

 

Taartenbakkers kunnen hun deelname aan de CAKEWALK bevestigen via info@zwolsepeperz.nl

Artikel delen:
Reacties 14
 1. Klinkt erg tof! Eindelijk eens de normale Zwollenaar in beeld dus en niet steeds weer dezelfde personen… lees ik ook goed dat je hier dus zelf aan mee kan werken met kleine evenementjes? ik ben voor!!

 2. Wat leuk dat ik ook word genoemd in dit bericht. 😀
  Het belooft een gezellig en lekker evenement te worden en ik voel me vereerd dat ik hier dé pepertaart voor mag maken.

  De Zwolse Peperz hebben overigens ook een facebookpagina. Erg leuk om te bekijken.

 3. Hoezo @Annelies de Haan, staat Zwolle nu niet op de kaart? De laatste keer dat ik de Grote Bos Atlas erop nasloeg (of Google Maps bekeek) stond Zwolle er gewoon nog op hoor? Of heb jij soms een andere kaart, een hele trieste kaart, een hele lege kaart, waar allerlei mensen en organisaties op willen staan (voor wie? waarom? hoezo?) omdat ze zichzelf tot op dat moment onzichtbaar achten en niet cartografisch waardig. De wens om dingen op een niet bestaande kaart te willen zetten, betekent dat die dingen die op die kaart moeten zó intens oninteressant dat ik die bewuste kaart waar al die initiatieven op staan liever nooit in handen krijg. Alsof Jan Smeets ooit zou zeggen “we moeten Pinkpop echt op de kaart zetten”. Of heb je De Blasio ooit horen zeggen “we moeten New York op de kaart zetten.” Echt coole dingen hebben geen niet bestaande kaarten nodig om op gezet te worden. Dat is een feit.

 4. @Bob. Ik had het niet beter kunnen verwoorden. Maar ja, als het dan niet op een kaart mag, welke lijstje zullen we dan eens gaan verzinnen…oh, ik zie het al, de Zwolse “De Wall-of-fame”.

 5. oh my god.. en die verzuurde mensen.. die nemen zeker zulke fantastische initiatieven om de wereld vrolijk en leuk te houden of te maken. Hou eens op zeg, misselijk makend om te lezen die kritieken..

  zwolse peperz: een fantastisch en zeer inspirerend initiatief!

Reageer