Berkum uit beker gemikt door WAVV

Zwolle – VV Berkum heeft zich geblameerd door in de kwartfinale van de strijd om de Districtsbeker Oost via strafschoppen te verliezen van tweedeklasser WAVV in Wageningen.

De Zwolse hoofklasser kwam zowel in de eerste als de tweede helft terug van een achterstand en omdat er weer veel kansen om zeep werden geholpen eindigde de wedstrijd in de reguliere speeltijd met een 2-2 remise. In de beslissende penalty-serie miste Berkum zowel de eerste als de vijfde strafschop en maakte WAVV geen fouten, waardoor de Wageningers doorstomen naar de halve finale én een ticket pakken voor de ‘grote’ KNVB-beker in het nieuwe seizoen.

Zuur
“Dit is een enorme teleurstelling. Met die beker hadden we nog een prijs kunnen halen, dus dit is heel zuur,” vond Berkum-trainer Roeland ten Berge. “We hebben het zeker in de eerste helft aanvallend aardig gedaan maar we zijn kwetsbaar in de omschakeling. We schakelen te langzaam en daardoor krijgen we tegengoals.”

In de eerste helft was Berkum voornamelijk op de helft van de tegenstander te vinden. Daar kwam na dik vijf minuten een flinke kans uit voort voor Youp Kok, die echter vlak voor het WAVV-doel hoog over schoot. De thuisclub liet met snelle uitbraken regelmatig zien ook over de nodige stootkracht te beschikken. Zo kon Wesley Mortier na een dik kwartier, naar het leek uit buitenspelpositie, op Berkum-keeper Mathijs Bouwhuis af die zijn schot maar net wist te pareren. Uit de rebound was er opnieuw gevaar maar Marvin van den Born kon dat niet verzilveren. Even later was het wél raak toen de bal op links bij de totaal vrij staande Mortier kwam die onmiddellijk de 1-0 binnen knalde.

Gelijkmaker
Nadat onder meer Jerrol Poot voor open doel een geweldige kans op de gelijkmaker had liggen kwam Berkum in de 37e minuut toch langszij. Chris van der Meulen, de beste man aan Berkum-zijde, passeerde behendig een hele serie WAVV-verdedigers en was daarna ook doelman Jari van de Peppel te slim af: 1-1. De Zwollenaren kregen vervolgens diverse kansen om met een voorsprong de rust in te gaan maar elke keer ging dat nét mis.

Na de hervatting leek Arjen Westrik al snel dicht bij een treffer maar keeper Van de Peppel redde goed en aan de andere kant moest zijn collega Bouwhuis een aantal keren ingrijpen bij inzetten van Wesley Martens en Mortier. Die laatste toonde even later wat een gevaarlijke en dodelijk efficiënte spits hij is toen hij, na lichtzinnig balverlies van Berkum op het middenveld, door Martens vanaf links werd bediend. Mortier aarzelde weer geen moment en maakte het karwei knap af: 2-1. Berkum-middenvelder Frank Hoolsema mikte daarna vlak voor de doellijn de bal op de paal maar de Zwollenaren kwamen even later toch weer op gelijke hoogte. Youp Kok trok het strafschopgebied van WAVV in en werd daar onderuit gehaald. De terecht toegekende penalty werd onberispelijk benut door Chris van der Meulen, zodat de stand op 2-2 kwam en dat bleef zo tot het eindsignaal.

Mis
Dat betekende dat de beslissing uit een strafschoppenserie moest komen en daarin ging het al direct mis voor Berkum. Jasper van der Stouw nam de eerste penalty voor de Zwollenaren en tot zijn afgrijzen belandde zijn schot op de paal. WAVV nam de strafschoppen vervolgens vlekkeloos en dus was de laatste poging van Berkum cruciaal. Chris van der Meulen zag zijn inzet gekeerd door Van de Peppel, normaliter actief in het tweede elftal van zijn club, waarmee de WAVV-sluitpost  uitgroeide tot de held van de avond in Wageningen. 

Berkum heeft door deze zure nederlaag een unieke kans gemist op de Districtsbeker en loopt dus ook deelname aan het prestigieuze en lucratieve toernooi om de KNVB-beker mis. Voor de competitie, waarin de ploeg het ook behoorlijk benauwd heeft gekregen, is Berkum het komende weekend vrij. Op 5 april staat er voor de Zwollenaren de moeilijke uitwedstrijd bij Flevo Boys, de huidige nummer twee van de Hoofdklasse C, op het programma.

“We moeten ons nu helemaal richten op de competitie, daar móeten we ons in handhaven. Ik ben zelf nog nooit gedegradeerd, niet als speler en ook niet als trainer dus we moeten er alles aan doen om Berkum in de hoofdklasse te houden,” aldus Berkum-coach Roeland ten Berge.

WAVV-Berkum, 25 maart 2014 (Kwartfinale Districtsbeker Oost)
Eindstand: 2-2 (1-1), WAVV wint na strafschoppen

 

Doelpunten: 24. Wesley Mortier (1-0), 37. Chris van der Meulen (1-1), 66. Wesley Mortier (2-1), 81. Chris van der Meulen (2-2) (strafschop)

Gele kaarten: Youp Kok, Arjen Westrik (Berkum), Stefan Vleeming, Dennis Rou, Dennis Gerritsen (WAVV)

Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Jason Huisman, Jasper van der Stouw, Dirk Muis, Ruud Wellenberg, Yassine Assa (74. Jeffrey Pohowainjaan), Jerrol Poot, Frank Hoolsema, Chris van der Meulen, Youp Kok (86. Ricardo Kuijer), Arjen Westrik

Opstelling WAVV: Jari van de Peppel, Jimmy Pruis, Fabian van der Post (36. Remco Derks), Stefan Vleeming, Moslin Adnane, Wesley Mortier, Dennis Rou, Wesley Martens (90. Lenie Onderstal), Dennis Gerritsen, Alain Rothuis, Marvin van den Born

 

Door: Th. Kölker 

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Is de webmaster Berkum gezind? Er staat hier altijd zoveel nieuws over vv berkum op Weblog Zwolle. Weinig over andere clubs in Zwolle zoals SVI, WVF of Zwolsche Boys etc.

 2. Omdat Berkum gewoon als een van de weinige clubs een objectieve, goede en bovendien zeer sympathieke scribent heeft die e.e.a. op uitmuntende wijze kan verwoorden.

 3. Misschien stuurt Berkum de stukjes gewoon door, net als WVF en Be Quick wekelijks doen. Waarschijnlijk hebben SVI of de Boys niet zo vaak wat te melden…

  Als volger van Berkum hoop ik dat ze snel de puntjes op de i zetten. Spelniveau is bedroevend slecht!
  Als je al niet van een 2e klasser (met alle respect voor WAVV!) kan winnen en ook in de wedstrijden waar het om gaat niet de wil op kan brengen om hard te werken, dan verdien je het ook niet om in de hoofdklasse te blijven!

 4. Ik heb geen behoefte aan info van elke vereniging. Dat is veel te veel en daar heb ik ook geen affiniteit mee. Wat het tweede van SVI doet wil ik hier liever niet lezen. Wel vind ik het belangrijk om op de hoogte te blijven van de hooggeklasseerde clubs. Dat doet Weblog Zwolle perfect!

 5. Ex-Student, het ligt aan wat de clubs bij Weblog Zwolle aanleveren.
  Clubs die het vertikken om hun informatie via WLZ te delen met de rest van Zwolle doen zichzelf gewoonweg tekort.
  En voor Weblog Berkum moet je op de site van de bewierookte Grote Leider zijn. :P;)

Reageer