Haak Inn voor goed doel

Zwolle – Op initiatief van Handwerkcafé Zwolle en Hobbyshop Reuvers wordt op woensdag 9 april én woensdag 14 mei een Haak Inn georganiseerd in het Stedelijk Museum Zwolle. Deze Haak Inn is leuk voor iedereen die van haken houdt! Bovendien steun je hiermee het project Earlybirds voor couveusebaby’s.

Tijdens deze Haak Inn worden Earlybirds gehaakt. Earlybirds zijn kleine vogeltjes met sliertjes als staart. Paradijsvogeltjes zijn het! Deze vogeltjes worden gedoneerd aan de neonatologie-afdeling van de Isala Klinieken. Daar worden ze aan ouders gegeven van (veel) te vroeg geboren kindjes die in een couveuse moeten liggen. Deze kleintjes hebben heel veel reflexen, onder andere het vastgrijpen van de navelstreng. In een couveuse hebben ze geen navelstreng meer, maar wel veel bedrading en slangetjes van infusen en sondes. Door de Earlybirds naast de baby te leggen worden deze reflexen afgewend richting sliertjes en hebben ze geen schadelijke invloed op de toch al zo fragiele gezondheid van de kindjes. Earlybirds zijn dus niet alleen vrolijk maar ook functioneel!

Twee middagen staan in het teken van Earlybirds. Natuurlijk kun je tussentijds thuis meer Earlybirds haken en deze op 14 mei inleveren in Handwerkcafé Zwolle. Er worden landelijk namelijk meer dan 10.000 zeer kwetsbare baby’s per jaar geboren.

Belangrijk is dat je gebruik maakt van het beschikbaar gestelde katoen dat is ‘goedgekeurd’. Dit in verband met de veiligheid van de baby’s. Als je eigen katoen wilt gebruiken kan dat natuurlijk ook, maar lees dan even op http://handwerkcafezwolle.blogspot.nl/2014/03/haak-inn-voor-couveusekindjes-en.html over de voorwaarden waaraan het garen moet voldoen.

De Haak Inn wordt tevens gekoppeld aan Millenniumdoel 4 – het tegengaan van kindersterfte. Over de Millenniumdoelen is momenteel in Stedelijk Museum Zwolle een tentoonstelling gaande: de geschiedenis van Zwolle, de millenniumdoelen. De 8 Millenniumdoelen zijn in het jaar 2000 geformuleerd door de Verenigde Naties om voor 2015 de belangrijkste wereldproblemen aan te pakken, waaronder het tegengaan van kindersterfte.

Kom woensdag 9 april en woensdag 14 mei om 13.30 uur naar het Stedelijk Museum Zwolle en breng je haaknaald nr. 2.5 – 3 mee. Het katoen waarmee we aan de slag gaan wordt gesponsord door Hobbyshop Reuvers, Rits In en Astrid’s Wol, allemaal Zwolse bedrijven. De Haak Inn kost € 1,50. Dit is inclusief een kop koffie/thee.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door Multicopy Zwolle, Stedelijk Museum Zwolle en Stichting Earlybirds Fotografie.

Artikel delen:

Reageer