PEC Zwolle start campagne bekerfinale

Zwollle – Na de knappe overwinning op N.E.C. Nijmegen heeft PEC Zwolle zich geplaatst voor de finale van de KNVB Beker. Een fantastische prestatie, die voor het laatst werd behaald in 1977. Dit seizoen flikt PEC Zwolle het dus weer! De weg naar de Kuip is vrij voor de Blauwvingers.

26-03-2014_bekerwedstrijd_pec-nec_2-1_02.jpg

De Zwolse club krijgt op 20 april 2014 de kans om historie te schrijven. Met 17.500 supporters wil de club naar Rotterdam afreizen. Na de succesvolle campagne vorig jaar rondom de halve finale, genaamd PEC to the 70’s, pakt de club dit jaar uit voor de finale. Onder de aansprekende naam ‘Samen uit, samen thuis’ heeft PEC Zwolle een campagne opgezet die geheel in het teken staat van supporters. Oud huisfotograaf Jan Drost, die een rol speelt bij deze campagne: ,,Net als in 1977 wil de club de saamhorigheid laten zien die hoort bij supporters. Zelf ben ik destijds ook meegereisd en dat was in één woord fantastisch. De club heeft hiermee wederom een mooie campagne te pakken die echt iedereen gaat aanspreken.” Iedere supporter heeft wel een mooie herinnering van, of bijzonder moment meegemaakt bij, PEC Zwolle. Op de speciale website www.finalePECZWOLLE.nl kan iedereen straks zijn of haar PEC Zwolle moment uploaden, aangeven met wie hij naar de finale gaat en dit delen via zijn of haar eigen social media. 

26-03-2014_bekerwedstrijd_pec-nec_2-1_01.jpg

26-03-2014_bekerwedstrijd_pec-nec_2-1_14.jpg 

Verder kun je een unieke spandoektekst inzenden. De twintig leukste worden geproduceerd en kan je voor 12,50 euro bestellen. Als iedereen dat massaal doet zal de snelweg op 20 april geheel blauw-wit kleuren. Deze teksten vormen tevens input voor rapper en supporter Sticks die aan de slag gaat met een finale track die hij op de wedstrijddag gaat releasen.   

Tot slot worden vier supporters uit 1977 geïnterviewd en gevolgd tot en met de wedstrijddag in De Kuip. Door een videocompilatie horen we hoe het in ’77 werd beleefd en hoe dat nu is. Van al deze beelden en beelden die ingezonden worden door supporters, wordt de videoclip gemaakt voor bovengenoemde track van Sticks. Meer informatie over de kaartverkoop volgt binnenkort op www.peczwolle.nl 

Kijk voor meer informatie op www.finalePECZWOLLE.nl , volg ook het officiële Twitteraccount @finalePECZwolle en op www.facebook.com/finalepeczwolle.

Artikel delen:

Reageer