Informatie kaartverkoop bekerfinale PEC Zwolle

Zwolle – PEC Zwolle speelt op zondag 20 april om 18.00 uur de finale van de KNVB Beker! Minimaal 17.500 mensen kunnen namens onze club bij deze historische wedstrijd in de Rotterdamse Kuip aanwezig zijn. Onderstaand tref je de eerste informatie omtrent de kaartverkoop. Lees dit bericht zorgvuldig door. Verdere informatie updates volgen vanaf 1 april 2014 via www.peczwolle.nl.

26-03-2014_bekerwedstrijd_pec-nec_2-1_15.jpg 

De kaartverkoop voor de finale start op zaterdag 5 april 2014. Niet eerder, het heeft dus geen enkele zin om PEC Zwolle te bellen, te mailen of om naar de PEC Zwolle Fanshop te komen voor kaartverkoop(informatie). Het verplicht georganiseerde vervoer van de PEC Zwolle supporters naar De Kuip verloopt via georganiseerde busreizen en enkele auto-arrangementen. Vervoer per trein voor PEC Zwolle supporters naar De Kuip wordt niet aangeboden.

PEC Zwolle heeft in overleg met de betrokken partijen, waaronder het bestuur van de Supportersclub, gekozen voor onderstaande verdeling:

Leden Supportersclub PEC Zwolle 
Huidige leden van de Supportersclub zijn gegarandeerd van een toegangskaart in het sfeervak achter het doel in De Kuip. Dit kaartje is inclusief busvervoer en toegang tot het fanplein in Rotterdam voorafgaand aan de wedstrijd. Deze verkoop zal na zaterdag 5 april gaan plaatsvinden in het Jupiler Supporterscafe. Exacte verkoopdagen, prijzen en tijden volgen later via www.peczwolle.nl. Vertreklocatie van deze bussen is het IJsseldelta stadion.

Leden kidsclub PEC Zwolle en Juniorclub 
Huidige leden van de kidsclub/juniorclub van PEC Zwolle zijn gegarandeerd van een toegangskaart in het speciale kidsclubvak op de eerste ring  in De Kuip. Dit kaartje is inclusief busvervoer en toegang tot het kidsgedeelte op het fanplein in Rotterdam voorafgaand aan de wedstrijd. Deze verkoop zal na zaterdag 5 april gaan plaatsvinden in het Jupiler Supporterscafe. Exacte verkoopdagen, prijzen  en tijden volgen later via www.peczwolle.nl. Vertreklocatie van deze bussen is het IJsseldelta stadion. 

Seizoenkaarthouders PEC Zwolle 
Seizoenkaarthouders van PEC Zwolle hebben van zaterdag 5 april tot en met woensdag 9 april 2014, met voorrang en dus met garantie, de gelegenheid om voor henzelf alsmede voor één andere persoon (Samen uit, Samen thuis) een toegangskaart te kopen. Dit kaartje is inclusief busvervoer. Deze verkoop gaat volledig online plaatsvinden en dus niet via de PEC Zwolle Fanshop, Ticketbox of de Supportersclub. De site die hiervoor speciaal wordt opgesteld wordt op een later moment openbaar en bekend gemaakt. Seizoenkaarthouders kunnen bij aankoop van een vervoersbewijs aangeven of zij voorkeur hebben voor plaatsen in de eerste of de tweede ring in De Kuip. Exacte prijzen en tijden volgen later via www.peczwolle.nl. De vertreklocatie van de bussen is de parkeerplaats van de IJsselhallen in Zwolle.

Clubcardhouders PEC Zwolle 
Huidige clubcardhouders van PEC Zwolle hebben van donderdag 10 april tot en met zondag 13 april 2014 de gelegenheid om voor henzelf alsmede voor één andere persoon (Samen uit, Samen thuis) een toegangskaart in De Kuip te kopen. Dit kaartje is inclusief busvervoer. Deze verkoop vindt volledig online plaats en dus niet via de PEC Zwolle Fanshop, Ticketbox of de Supportersclub. De site die hiervoor speciaal wordt opgesteld wordt op een later moment openbaar en bekend gemaakt. Clubcardhouders kunnen bij aankoop van een vervoersbewijs aangeven of zij voorkeur hebben voor plaatsen in de eerste of tweede ring in De Kuip. Exacte prijzen en tijden volgen later via www.peczwolle.nl.  De vertreklocatie van de bussen is de parkeerplaats van de IJsselhallen in Zwolle.

Sponsoren en zakelijke partners PEC Zwolle 
Huidige leden van Businessclub De Ondernemer, Loge-houders en Skybox-houders worden middels de vaste nieuwsbrief geïnformeerd over de zakelijke arrangementen die beschikbaar zijn in combinatie met busvervoer richting De Kuip. Deze verkoop zal ook pas na 5 april online gaan plaatsvinden. Exacte prijzen en tijden volgen later via www.peczwolle.nl. Vertreklocatie van de bussen is het IJsseldelta stadion.

Mindervaliden 
Voor PEC Zwolle supporters die afhankelijk zijn van een rolstoel en één begeleider zijn speciale rolstoelplaatsen met eigen parkeerfaciliteit nabij De Kuip beschikbaar. De verkoop hiervan verloopt niet online maar gaat via PEC Zwolle zelf. Hiervoor geldt dat de verkoop pas na zaterdag 5 april begint. Voorrang wordt hierbij gegeven aan de vaste groep seizoenkaarthouders op de rolstoelertribune van PEC Zwolle.

Auto arrangementen 
Er zijn met voorrang voor seizoenkaarthouders en daarna clubcardhouders een beperkt aantal auto-arrangementen beschikbaar. Dit arrangement is inclusief parkeerplaats en vier toegangsbewijzen voor de tweede ring in De Kuip. Deze verkoop zal na zaterdag 5 april volledig online gaan plaatsvinden. Exacte prijzen en tijden volgen later via www.peczwolle.nl.  

Clubcard bestellen 
Ben je niet in het bezit van een seizoenkaart of clubcard van PEC Zwolle? Hier lees je hoe een clubcard aangevraagd kan worden. Let op; aanvragen die na 26 maart binnenkomen, bieden geen garantie op een toegangskaart voor de bekerfinale. De gemiddelde doorlooptijd bij het aanvragen van een clubcard is twee weken. 

Campagne bekerfinale 
PEC Zwolle heeft voor de KNVB Bekerfinale een campagne opgestart onder de aansprekende naam ‘Samen uit, Samen thuis!’ De website is gisteravond online gegaan. Neem een kijkje op www.finalepeczwolle.nl en volg de campagne hier op Twitter.

peczwolle.nl 

Artikel delen:
Reacties 44
 1. Als ik het zo lees, komen kaarten niet beschikbaar voor de vrije verkoop? Zou enorm jammer zijn! Bovendien wordt de 17.500 supporters lastig te halen met deze clubcardbeperking.

 2. Let op; aanvragen die na 26 maart binnenkomen, bieden geen garantie op een toegangskaart voor de bekerfinale. De gemiddelde doorlooptijd bij het aanvragen van een clubcard is twee weken.

  Handig om dat dan op 27 maart bekend te maken…..

 3. br een hele mooie prestatie van PEC Zwolle maar laten we nog niet teveel juichen vooraf en eerst de finale spelen .Ze zijn op weg naar die finale er ook niet makkelijk doorgekomen maar krijgen nu met de top van het voetbal te maken straks .Hoop zelf ook dat ze er winnend uitkomen maar juich dan pas.Wens de spelers heel veel succes in die finale

 4. Handig om dat dan op 27 maart bekend te maken…..

  Ik denk dat de meeste fans al jaren zo’n clubcard hebben of een scc, dit is speciaal voor de gloryseekers 😉

  Vanavond 020 nog even winnen en dan zijn we zeker van Europees voetbal.

 5. Ik ben geen gloryseeker en heb geen clubcard. Ik ga af en toe naar een wedstrijdje toe, omdat ik dat heel leuk vind. Ik zou best naar de Kuip willen, maar inderdaad jammer dat daar een clubcard voor nodig is. En waarom zouden mensen niet daar naar toe mogen die niet elke wedstrijd in het stadion zijn. Ik volg PEC wel altijd…. En ben dus fan! Vroeger al”…

 6. @JeanJacquesRousseau: een volle Kuip binnenkomen is inderdaad indrukwekkend. Maar dat komt door de supporters die daar normal gesproken zijn. Ik wil de pret niet drukken, maar met Zwolle-publiek wordt die sfeer echt niet zo indrukwekkend. Misschien wel gemoedelijk en gezellig, maar verder vergelijkbaar met het sfeertje zoals bij SC Heerenveen of het Holland Heineken Huis. Gezellig hossen en ‘Zwolle, Zwolle’ roepen, dat werk. Maar in elk geval veel plezier daar!

 7. Heuj hebben we marc038 de kakkerlak weer…..dit keer geen vergelijking tussen PEC supporters en de klapkazen?

  Toch blijf ik wel er wel huiverig voor mocht ajax echt doorgaan. Ik kijk er namelijk niet vreemd van op dat opper-voetbalsupporter-hater Aboutaleb weer roet in het eten gooit. Is niet de eerste keer dat hij een bekerfinale verpest heeft omdat hij geen ajaxpubliek in de kuip wil.

 8. Niet zo moeilijk doen bestel een clubkaart en ga naar de Kuip. Kaart is helemaal gratis en voor nietskost allen wat moeite. En als je dat niet ovrr hebt voor PEC blijf dan ook maar thuis.:P

 9. @marc038. Sinds wanneer is het no bij feyenoord nog indrukwekkend?
  Sinds de jaren 70 niet meer. Het legioen is al jaaaaaaaren met pensioen

 10. En waarom zouden mensen niet daar naar toe mogen die niet elke wedstrijd in het stadion zijn. Ik volg PEC wel altijd….

  Natuurlijk mag dat wel, als je een clubcard had gehad was er ook geen probleem geweest. Die dingen zijn gratis en 4 jaar geldig. Nu ben je waarschijnlijk te laat met aanvragen want het verwerkingsproces is ongeveer 2 weken. Misschien kan je iemand met een SCC vragen, die mag 1 extra kaart kopen. Mocht dit niet lukken dan komt de wedstrijd ook live op tv en teletekst houdt de stand bij, dan volg je de wedstrijd ook.

 11. Op basis van het Convenant van Bergen is vorig jaar afgesproken dat wedstrijden tussen feijenoord en Ajax tot 2014 alleen mag worden bijgewoond door aanhangers van de thuisclub. Een onbegrijpelijke beslissing van de burgemeesters van Amsterdam en rotterdam. Voor de bekerfinale wordt nu echter een uitzondering gemaakt, mede op basis een voetnoot in het genoemde convenant. Rik van den Boog is tevreden met de beslissing: ,,Als je naar de geschiedenis van het Nederlandse voetbal kijkt dan kun je stellen dat een finale tussen Ajax en feijenoord de mooist denkbare eindstrijd is. Daar horen evenveel supporters van beide partijen bij, en daarbij gaan we voor het maximale aantal. De exacte details zijn nog niet bekend, maar het is in de basis een goede beslissing. Daar zijn we de verantwoordelijke mensen dankbaar voor.

 12. Waar zie jij dat een kaartje 50 euro kost?
  Ik kan het nergens vinden..maar voor
  die centen blijf ik in ieder geval lekker thuis kijken:P

 13. http://peczwolle.nl/nl/nieuwsarchief/update-kaartverkoopinformatie-knvb-bekerfinale2014-04-01

  Even voor de goede orde, voordat men direct weer kwaad wordt op PEC. Ajax hanteert ook dezelfde prijs, deze wordt namelijk bepaald door de knvb en niet door de clubs. Daarbij moeten de clubs zelf ook nog het gehele logistieke gebeuren regelen en betalen.

  Als je dan bedenkt dat de winnaar slechts 200.000,- ontvangt en de verliezer 100.000,- dan mag je als club blij zijn als je er iets aan over houd, ruimte voor korting geven is er nauwelijks

 14. 50 euro INCLUSIEF bus is niet veel, neem de trein eens naar Rotterdam of bezoek een concert. 1x boodschappen doen en je bent het ook (of meer) ook kwijt. Dan eet ik wel wat minder de volgende week, we eten toch al te veel.

 15. In1977 was ik erbij en dat vergeet je nooit weer ,met de bus vanuit Westenholte met WVF leden .Dus gaan mensen ,want dit komt niet gauw meer voor denk ik,of Benson moet blijven.

 16. Ha Wichert, Benson mag weg van mij hoor… Maar als ie het beslissende doelpunt maakt is hem alles vergeven.
  ??50 (incl. Busreis) voor deze happening is een prima prijs. Wij proberen een bus vol te krijgen en het feest zal al vroeg beginnen!
  De beker is voor ons!:D:D:D

 17. Bericht door Wichert aan het rot, op 2 april 2014 15:20
  In1977 was ik erbij en dat vergeet je nooit weer ,met de bus vanuit Westenholte met WVF leden .Dus gaan mensen ,want dit komt niet gauw meer voor denk ik,of Benson moet blijven.

  Wat waren toen de kosten voor de bekerfinale inclusief bus?

 18. Wij gaan wel mee, wij gaan wel mee, wij zijn supporters van de Zwolse FCccccc, Holle, holleeee!!!

  Mooi dat we voor nog geen 5 tientjes heen kunnen, bij ticketonline kosten losse kaarten ?? 125,-!!!

 19. Beste Ronald,

  In deze open brief richt ik mij tot jou als journalist, voetballiefhebber en PEC Zwolle-fan. Dat laatste schijnt niet te mogen in de sportjournalistiek, maar fuck it, liefde voor voetbal begint bij een club en die van mij heet PEC.

  PEC speelt – zoals je weet, anders ging je er niet zo over tekeer – volgend seizoen hoogstwaarschijnlijk voor het eerst Europees voetbal. We hebben de bekerfinale gehaald en spelen daarin tegen Ajax.

  Aangezien de Amsterdammers landskampioen worden, mogen we zelfs nog verliezen om minimaal te worden toegelaten tot de tweede voorronde van de Europa League.

  Minimaal, h?? Want als PEC wint, spelen we gewoon play-offs voor een plek in de poulefase van de Europa League. Nou niet zaniken over een gunstige loting, voor PEC is niets eenvoudig en we hebben meer clubs verslagen dan Feyenoord in een idioot bekerverleden waarin het werd ingeloot in de achtste finales.

  Trouwens, ook via de competitie kan het nog. Als we vrijdag winnen van Groningen staan we gewoon zevende. Ha, misschien spelen we nog wel play-offs tegen Feyenoord!

  Maar daar ging het jou waarschijnlijk niet om toen je riep dat PEC Zwolle niets heeft te zoeken in Europa. Een pijnlijke, ongepaste uitspraak, vond ik. Natuurlijk halen we de kwartfinale niet, maar de voorpret in Zwolle is er niet minder om, op het huidige sentiment kunnen we decennialang teren.

  Maar waarom gun jij ons dat pleziertje niet zonder vieze bijsmaak? Ja, de regel dat de verliezend bekerfinalist wordt toegelaten is raar, maar daarom wordt-ie ook afgeschaft. Trouwens, de laatste keer dat jij als trainer een Europese wedstrijd won, was in 2007.
  Ophitsen

  Haha, dit soort opmerkingen krijg je dan, h?? Maar hé coach, het is niet voor het eerst dat ik je dit seizoen onevenredig hard of selectief hoor klagen over van alles en nog wat. Die 2-2 van FC Twente vlak voor tijd was twijfelachtig en ik snap dat je de tering in had, maar zó chagrijnig het Rotterdamse volk ophitsen? Kom op, man. Jij weet bovendien ook dat elke vermeende benadeling ruimschoots wegvalt tegen het thuisvoordeel in De Kuip.

  En wat dacht je van de gevolgen van dat venijnige Calimerogedrag? Jouw voormalige aanvoerder denkt zich mede daardoor alles te kunnen permitteren. Eerst de boel kort en klein schoppen bij FC Twente, het maar stom vinden dat iedereen daarover valt om in de wedstrijd erop een Ajacied te vellen met een elleboogstoot en de presentator die ernaar vraagt te verwijten dat-ie een Ajaxhoofd heeft. Koekoek!

  Ik denk dat zijn trainer te veel tijd en aandacht heeft besteed aan bijzaken en te weinig aan het idiote gedrag van zijn sterspeler. Zoals je je dit seizoen vaker hebt laten afleiden door dingen waarop je geen invloed had. Ik denk zelfs dat je dat uiteindelijk de titel kost. Op het moment van schrijven is de achterstand van nummer twee Feyenoord op koploper Ajax acht punten.

  Ze zijn in Amsterdam al weken aan het zwalken, maar door het intact blijven van een ruime voorsprong maakt geen enkele ploeg ze zenuwachtig. Feyenoord had die ploeg kunnen zijn, Ronald! Jíj had de competitie spannend kunnen houden, als je maar wat meer oog had voor zaken waarop je wél invloed had.
  Domme nederlagen

  Voorbeeldje? Kamohelo Mokotjo is bij PEC de grote man, de middenvelder die in de top van alle klassementen prijkt. Jij gebruikte hem als rechtsback terwijl Willem van Hanegem hem in potentie de beste verdedigende middenvelder in de hele eredivisie vond. Kennelijk had je iets anders aan jouw hoofd, anders kan ik niet verklaren waarom Mokotjo transfervrij in onze schoot is geworpen.

  Maar we zijn er vanaf wedstrijd één blij mee, hoor! Herinner je je die trouwens nog? PEC-Feyenoord 2-1? Wij hadden Mokotjo, jullie Ruud Vormer, voor wie elke bal veel te snel ging. Dat waren jouw eerste drie verliespunten. Waarna er nog onnodige gelijke spelen volgden tegen Go Ahead Eagles, NAC en NEC, alsmede een paar domme nederlagen tegen ADO Den Haag, RKC Waalwijk en Heracles.

  Ik denk dus dat Feyenoord eigenhandig, zonder toedoen van scheidsrechters en dergelijke, minimaal twaalf punten door het toilet heeft gespoeld. Punten die op dit moment een voorsprong op Ajax hadden betekend.

  En waar maak jij je druk om? Om PEC Zwolle. Je hebt je dit seizoen laten kennen als een zeer slechte verliezer. Met name op momenten dat er nog wat viel te winnen.

  Groeten uit Zwolle.

  Door: NU.nl/Remco Regterschot

 20. Je zal er maar bij zijn in de kuip. Ik tel de dagen af en zal met de zenuwen en kriebels in de buik in de bus zitten, maar oh wat spannend vindt ik het en leuk. Volg alles van zwolle zelfs trainingen. Want ik wil ook weten oc iedereen fit is geen blessures etc. Ze hebben er zin in. Joost broerse zei we pakken die beker nu we zo ver zijn. Mooi he kaart is binnen mijn plekje is zeker. Kom op jongens allemaal mee 20 april.

 21. Is er al een nieuwe officiële tussenstand?

  Er wordt links en rechts op internet al gesproken over minimaal 13.000 verkochte kaarten.

  Ik tel de dagen af en zal met de zenuwen en kriebels in de buik in de bus zitten

  Ik zit nu al met de zenuwen en kriebels. Gelukkig volgende week een kortere week werken.

 22. wat zijn de vertrektijden van a.s zondag 20 april
  van af het ijseldelta stadion?

  ik zie alleen maar vertrektijden van de ijsselhallen

Reageer