Deel fietspad Burg. Roelenweg al gereed

Zwolle – Het nieuwe tweerichtingenfietspad op de Burgemeester Roelenweg en een deel van de Pannekoekendijk is op vrijdag 28 maart gerealiseerd. Mede dankzij het milde winterweer en extra inzet is de eerste reconstructiefase, die eerst tot medio april was gepland, deze week volledig uitgevoerd. Vanaf zaterdag 29 maart, rijden fietsers vanuit de wijken Holtenbroek/ Stadshagen veiliger, sneller en comfortabeler richting de Zwolse binnenstad, over de nieuwe hoofdfietsroute Roelenweg van 3.50 meter breed. Na de realisatie van het fietspad hebben fietsers geen overlast meer van de reconstructie stadsentree Roelenweg. 

 

roelenweg_fase_2.jpg 

 

In de tweede werkfasering van maandag 31 maart tot eind april legt aannemer Schagen de nieuwe rijbaan aan de Achmea zijde van de Burg. Roelenweg aan tot aan de rotonde Pannekoekendijk/ Schuttevaerkade. Het werk bestaat uit het opbreken van de huidige rijbaan, het aanleggen van riolering en vervolgens het aanleggen van de nieuwe rijbaan. Gedurende de werkzaamheden blijven alle aanliggende panden bereikbaar. De activiteiten op de rijbaan veroorzaken van maandag 31 maart tot eind april omleidingen voor het autoverkeer.

 

Verkeersmaatregelen tot eind april

Vanwege de werkzaamheden op de rijbaan geldt van maandag 31 maart tot eind april op de Burg. Roelenweg een eenrichtingsverkeer waarbij uitsluitend rijrichting het Zwolse centrum mogelijk is. Het autoverkeer op de rotonde Schuttevaerkade/Pannekoekendijk richting de Burg. Roelenweg, de oprit van de snelweg A28-Meppel en A28-Amersfoort wordt omgeleid via de Katerdijk. Vanaf de snelweg krijgt de automobilist al informatie over de snelste route richting het Zwolse centrum. Verkeersborden ter plaatse geven de omleidingsroutes aan. Verkeersregelaars worden aan het begin van elke werkfasering ingezet om opstoppingen en onveilige situaties te voorkomen. Tijdens de spits wordt geregeld dat de Holtenbroekerbrug en Hofvlietbrug minder vaak open gaan, zodat het verkeer in binnen- en buitenring blijft doorstromen. 

 

Minder Hinder Widget

Wie wil weten hoe druk het is op de binnenring en elders in stad kan gebruik maken van de Minder Hinder Widget. Deze is te vinden op www.zwolleuitdespits.nl

 

Reconstructie stadsentree Roelenweg

De reconstructie van stadsentree Burgemeester Roelenweg is één van de diverse samenhangende maatregelen die de gemeente Zwolle van 2012 tot en met 2016 aan de westkant van het Zwolse centrum uitvoert om de binnen(stad) beter bereikbaar te maken. Als eerste is in het voorjaar van 2013 de stadsentree Katerdijk heringericht. In het aankomende jaar (2015) staat de uitvoering van de Pannekoekendijk en Harm Smeengekade gepland. Als laatste wordt de Willemskade aangepakt. Op de projectwebsite www.zwolle.nl/roelenweg vindt men meer informatie over de plannen en uitvoering van Reconstructie stadsentree Burgemeester Roelenweg. 

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Hulde ja >:(
  Die omleidingen voor fietsers zijn ‘lekker’ aangegeven…….

  De omleiding vanaf de stad naar Holtenbroek is op dit moment nog nergens voor nodig. De omleidingsroute die ik moet volgen valt voor mij helaas niet te rijden (zelfde richting de stad overigens. Maar goed, ik heb een behoorlijk afwijkende fiets). Maar als ik zelf maar een omleidingsroute naar de stad neem en langs de Blaloborgh ga, dan krijg ik te maken met spookfietsers. Terug via diezelfde omleidingsroute (die ook aangegeven staat) moet ik dus ook spookfietsen wil ik de bochten kunnen maken OF nog een stukje verder omrijden en nog extra verkeerslichten nemen en rotondes (bij Deltion) waar menig automobilist het niet zo nauw neemt met de verkeersregels wat betreft fietsen.

  Op de ‘omleidingsroute’ vanaf Holtenbroek naar de stad staan ze vaak op het fietspad met hun werkwagens. Kan je soms met je fiets er met goed fatsoen niet langs.
  Vanmorgen stond er ineens een verkeersregelaar fietsers van de omleidingsroute af te sturen maar waar je vervolgens heen moest? rijd je daar een wijk in die nieuw is en waar ik de weg niet ken. Ik kom best op m’n bestemming maar dat was vanmorgen niet via de kortste alternatieve alternatieve route….. Omleiding my ass. Ik heb besloten om morgen mooi de route voor auto’s te nemen. Ze kunnen me de boom in. Maandag zie ik wel weer verder met die ‘omleidingen’ van ze.

  Ik sta dus niet echt te juichen bij het hele verhaal. Ook de aannemer (met z’n werkvolk) ben ik niet echt zo tevreden over.

 2. Denk dat dit voor meer problemen gaat zorgen wanneer men de a28 op of af moet je hebt dan te maken met fietsers van zowel links als rechts waardoor het autoverkeer weer vastloopt
  Is niet goed over nagedacht denk ik

 3. @Jonnie

  Volgens mij is het juist het plan om het fietspad aan de andere kant te leggen zodat er dus géén fietsoversteekplaats is bij de op-/afrit van de A28

 4. Kijk, da’s goed nieuws! Heb nog geen dag hoeven omrijden en nu is het al klaar. Benieuwd hoe het tweerichtingsverkeer uitpakt, met name komende uit het centrum.

 5. @WFvN

  vanwaar de opwinding in de reactie op dit bericht, het bericht geeft toch aan dat je vanaf vrijdag 12 uur weer over het (nieuwe) fietspad kan rijden, de enige die nu nog om moeten rijden zijn de auto’s.
  nouw weer lief doen he 😉

Reageer