Aanhoudingen na voetbalwedstrijd in Zwolle

Zwolle – – Woensdagvond 26 maart is o.a. een 49-jarige Zwollenaar aangehouden voor openlijke geweldpleging. Op een parkeerplaats aan de Boerendanserdijk had hij een 27-jarige man uit Nijmegen mishandeld. Bij de mishandeling waren meerdere personen betrokken. Het slachtoffer liep letsel aan zijn hoofd op.

Een 23-jarige Zwollenaar werd woensdagavond 26 maart op de Ceintuurbaan aangehouden voor verboden wapenbezit. Tijdens de inzet van de mobiele eenheid, die een spelersbus afschermde, stond hij met een steen in zijn handen. In afwachting van zijn verhoor is de man ingesloten. Een 38-jarige man uit Elburg werd aangehouden voor openlijk omdat hij een fiets in de richting van de ME gooide. Ook hij werd aangehouden. Een 26-jarige Zwollenaar werd aangehouden en ingesloten voor opruiing. Tegen allen wordt een nader onderzoek ingesteld.

Artikel delen:
Reacties 65
 1. Te triest voor woorden >:( Win je een historische wedstrijd, en dat dit gedrag. Levenslang stadionverbod, en zeker niet mee naar de Kuip voor deze criminelen. Deze gasten maken het plezier voor voetbal kapot!!

 2. Dank aan de club!

  Wat een wanbeleid wederom,
  vrij kaartjes weggeven aan nec-supporters die vervolgens vanaf de 1-1 de rest van de wedstrijd provocerend gedrag mogen vertonen, hier word wederom niks aan gedaan zoals we vaker het geval is, als een zwolle supporters een gebaar maakt moet hij/zij op gesprek komen bij de club of word je het stadion verwijderd, maar de tegenpartij krijgt gratis kaartjes, mag zich misdragen, & daar word niks aan gedaan! Lekker beleid!!

  Hoezo de veiligheid van de eigen supporters in gevaar brengen!

  Wanbeleid voor de zoveelste keer!

  Sk

 3. ik keur het niet goed, maar ga dan ook niet als NEC supporter in het Zwolle vak zitten te provoceren en later raar opkijken als je op de parkeerplaats klappen krijgt…

 4. En dan moet je wel met zon kutcombi naar rotterdam,terwijl het met de trein toch echt gezelliger is toch,in duitsland en zo kan het ook.

 5. Wanbeleid bij PEC en de politie! Hoe kan het dat er een grote groep NEC supporters op de hoofdtribune zit te provoceren?? Glazen op het veld gooit?? En hier werkelijk niks aan gedaan wordt door de club?! Actie is reactie en dan kan het voorkomen dat er een groep Zwollenaren een kijkje komt nemen bij de uitgang. De politie / ME gooit daarna alleen naar olie op het vuur door zeer agressief op te treden! Charges zonder ook maar een aanleiding, waarbij zelfs ‘stillen’ geslagen worden! Waarbij het zelfs zo gek wordt dat deze stillen een aanklacht indienen tegen hun eigen ME-collega’s!

  Natuurlijk is veel gedrag niet goed te praten maar wederom ligt de oorzaak in het feit dat PEC zijn kaartverkoop niet op orde heeft!! En vervolgens idiote optreden van de politie! De opgepakten zullen ongetwijfeld gestraft worden maar het zou mooi zijn als er ook bij de club eens iemand aangepakt wordt!!

 6. Het bestuur heeft niks geleerd van de problemen op de Stentor tribune.
  De Nec-ers die op de hoofdtribune zaten waren geen bestuurs of businessclub leden maar gewoon provocerende supporters.
  De commerciele afdeling van Pec kunnen ze beter opheffen want als je voor deze wedstrijd alleen wat vrijkaarten kan slijten aan supporters uit Nijmegen en niet aan bedrijven in Zwolle dan begrijp je er bar weinig van.

 7. Dat de NEC supporters in grote getallen op de Hoofdtribune zitten is mogelijk dankzij PEC. van Wonderen heeft eerder aangegeven dat men maar op de lip moet bijten wanneer je in je eigen stadion te kijken wordt gezet door supporters van de tegenstander in je eigen vak.

  Ook het risico wat deze mensen lopen is immens vind ik zelf. Waar ligt de verantwoordelijk voor de veiligheid van deze mensen? En wat als NEC gewonnen zou hebben, hoe had de vlag er dan bijgehangen?

 8. Wen er nu maar aan dat in de toekomst supporters gewoon weer door elkaar zitten. Het als vee opdrijven in een uitvak wordt door onze praeses Visser afgekeurd , en terecht. Lees voor het hele verhaal de VI van deze week. Dank u .

 9. Sukkels.

  Als iemand je provoceert, kijk je maar lekker de andere kant op. Kwaad met kwaad vergelden is een niveau waarbij men nog te dom is om te poepen.

  Belachelijk dat iedereen hier schreeuwt dat het ligt aan het bestuur omdat die het lef durft te hebben kaarten te vergeven aan de tegenpartij. Natuurlijk moet de politie / club ingrijpen bij wangedrag, zowel bij de tegenpartij als bij de Zwollenaren, maar het is te triest voor woorden dat mensen niet naast elkaar kunnen zitten en van een wedstrijd kunnen genieten.

  Diep trieste boel hier…..

 10. Wij liepen rustig het stadion uit bij Noord en werden ook bijna overreden door een ME bus.

  Deze stond geparkeerd en de mensen liepen er rustig omheen het stadion uit. Reed die agent in één keer vol gas achteruit terwijl er tientallen mensen achter liepen. Echt bizar…. daarna reed deze gewoon volgas weg en deed daarna pas de alarmlichten aan… wat een mafkees was deze agent!!! Als je daar met je kind had gelopen was het goed fout gegaan. Hij reed echt tegen mensen aan maar ging het net goed.

 11. Sk, waar baseer jij op dat kaarten worden weggegeven? PEC geeft niets weg, zeker geen kaarten… Mensen die daar zaten, en ja ze zaten redelijk provocerend op de tribune na de 1-1 zullen de kaarten wel gewoon gekocht hebben..

  Vind het wel vreemd dat bij zo”n belangrijke wedstrijd het stadion niet uitverkocht is, en er op de HT Tribune hele vakken leeg zijn….

 12. Levenslang stadionverbod, en zeker niet mee naar de Kuip voor deze criminelen.

  Ik denk dat deze mensen nooit in het stadion komen hoor, dus jouw voorstel heeft geen zin.

 13. PEC hanteert een belachelijk beleid rondom uit supporters in de thuisvakken. OP de FP tribune had het ook gemakkelijk mis kunnen gaan, zaten behoorlijk wat NEK supporters, die echt niet alleen maar voor de voetbal kwamen.
  Maar zette de volop aanwezige politie / stewards deze jongens eruit, nee hoor. In plaats daarvan moest het Zwolle publiek z’n bek houden om de NEK supporters maar niet uit te dagen. 200 fanatieke NEK supporters op de hoofdtribune, die na de 1-1 met bier aan het gooien waren over vaders met kinderen, meerdere Zwolle supporters die na de wedstrijd mishandelt zijn door groepjes NEC supporters die op de FP en de hoofdtribune zaten. Te gek voor woorden, hoe Zwolle zijn eigen publiek laat vallen. Kan me heel goed voorstellen dat er de volgende keer supporters zijn die voor eigen rechter gaan spelen en zelf preventief ingrijpen.

 14. Man man..wat een gezeur..4 aanhoudingen
  op de zoveel duizend mensen..die daar een mooi feestje
  vierden..waar hebben we t over?

 15. Men mag het beleid omtrent kaartverkoop wel eens aan de kaak stellen. Bestuur zwolle word wakker. Op deze manier breek je de goodwill in rap tempo af.

 16. Zo kan je het beter lezen:

  PEC Zwolle heeft gisterenavond in de halve finale tegen N.E.C. Nijmegen de finale van de KNVB Beker bereikt. Op zondag 20 april schijnt PEC Zwolle in de lichten van De Kuip. Een resultaat waar wij als club trots op zijn!

  Terugkijkend op deze wedstrijd zijn er een aantal punten die wij als club hebben gesignaleerd. Eén van deze punten is de onrust op de hoofdtribune. Hierop wil PEC Zwolle een korte toelichting geven.

  Bij KNVB bekerwedstrijden is de organiserende club vanuit de KNVB verplicht om zowel zakelijke, als publieke kaarten uit te geven aan de bezoekende club. In dit geval N.E.C. Nijmegen. Normaal gesproken wordt hier marginaal gebruik van gemaakt. N.E.C Nijmegen heeft echter maximaal gebruik gemaakt van deze mogelijkheid en ruim 200 zakelijke kaarten afgenomen.

  Voor de publieke kaarten heeft PEC Zwolle ervoor gekozen om alleen kaarten aan te bieden in het bezoekersvak (500 kaarten). Daarbij zijn de zakelijke kaarten in één cluster uitgegeven voor de hoofdtribune, achter de dug-out van N.E.C. Nijmegen. N.E.C. Nijmegen is hierin verantwoordelijk voor de juiste kaartverkoop. PEC Zwolle houdt er vanuit veiligheidsoogpunt vervolgens rekening mee dat er twee verschillende groepen zakelijke kaarthouders op de hoofdtribune aanwezig zijn.

  Vanaf de gelijkmaker die N.E.C. Nijmegen scoorde begon de businessgroep uit Nijmegen zich nadrukkelijk te manifesteren, tegen de gedragsregels en afspraken in. Dit gaf irritatie en reactie. PEC Zwolle betreurt het dat deze situatie zich heeft voorgedaan, maar is er trots op dat deze businessgroep met gezang in de tweede helft is overstemd door ons eigen publiek.

  In de evaluatie die plaatsvindt met de KNVB, N.E.C. Nijmegen, Supportersclub en PEC Zwolle zal deze situatie en overige zaken rond de ? finale uitvoerig worden besproken om hier lering uit te trekken voor de toekomst.

  Tot slot wil PEC Zwolle haar supporters bedanken voor de geweldige support van gisteren en gaan we er samen een prachtige finale van maken in De Kuip.

 17. Mooi simpel dit. We hebben als voetbalsupporters met zijn allen de mond vol van normalisatie. We willen af van uitvlakken en vervoersregelingen die ons slecht behandelen. Maar als er 200 sponsors van de tegenstander op een vrijwel lege sponsor tribune zitten worden we met zijn allen gek. Om mij heen hadden er direct bij het doelpunt van NEC al tientallen gasten het schuim op de bek staan. Dat was alleen nog maar bij het juichen en voordat er ook maar een vorm van provocatie was geweest.

  Dankzij dat soort gasten mag ik me onderwerpen aan buscombi’s en autocombi’s. Ik voel namelijk totaal geen behoefte om supporters van een tegenstander aan te vliegen terwijl zij hetzelfde doen als ik: op fanatieke wijze hun ploeg steunen.

  Vraagtekens mogen wel geplaatst worden bij de lege business tribune, hoe is dat mogelijk voor zo’n wedstrijd? Maar dat neemt niet weg dat de aanwezigheid van NEC-fans nooit een excuus mag zijn voor je eigen agressie.

 18. Inderdaad. Het zou toch wat zijn als het wel of niet gewelddadig worden, volledig afhankelijk is van wat een NEC supporter doet. Tong uitsteken ofzo….Wie zit er dan eigenlijk aan de knoppen in je bovenkamer?

 19. Eens met Peter. Je bent zelf verantwoordelijk voor je gedrag. Ik hoop dat ze een stadionverbod gaan krijgen als statement om dit agressieve gedrag tegen te gaan.

 20. Dus als een paar nec supporters hier komen om te provoceren rn te kloten en vechten dan moet je dat je maar laten wel gevallen ? Andere wang toekeren ? Ze waren agressief op rotzooi uit dan mag je je verdedigen en je kind ook ..

 21. Dan moet je ze lekker laten tieren of uitlachen. Of gewoon negeren, of weglopen. Vinden ze nog erger.
  Buiten dat was er genoeg politie op de been als ik het zo lees.
  En als je wel wil vechten (het is een keus), dan ben je daar zelf verantwoordelijk voor.

 22. Niet als ze je kind ook slaan of schoppen . Hoe gek ben je nu of gewoon slechte ouders als je niet ingrijpt en je kinderen beschermd . Gewoon toe laten zeker ? >:(

 23. Je was er zekers niet bij en alleen maar wat je leest in krant is de waarheid ?? Mijn neefje is nu nog ontdaan en wil niet meer naar stadion omdat die bang is >:(>:( ze hadden die klootzakken heel zwolle door moeten slaan zonder pardon en pec supporters krijgen van politie de klappen .. >:(

 24. Bericht door jenita62, op 28 maart 2014 0:15
  Ik heb nergens gelezen dat NEC supporters kinderen geschopt hebben. Geloof dat ook niet.

  Toch is dat zo.
  Zowel op de tribune waar ze verschillende mensen hebben lastig gevallen als buiten bij de hoofdtribune.

 25. 100% waar!! Meerdere mensen werden lastiggevallen door dat gajes,maar ingrijpen door beveiliging of politie was er niet bij!! Ze moeten die jongens belonen met een seizoenkaart voor volgend jaar,ipv ze aan de schandpaal te nagelen. En dat gespuis uit nijmegen had nog veel meer batsen moeten hebben. Geweld is niet altijd nodig,maar deze gasten verdienden niet anders!!!!!!!!

 26. Lastig vallen, proveceren enz. geloof ik direct. Dat lijkt jammer genoeg bij deze cultuur te horen. Die gasten vinden dat leuk en stoer. Maar zoals gezegd werd, kinderen slaan en schoppen, daar geloof ik niets van.

 27. Tis toch werkelijk van de zotte dat mensen het gedrag van die NEC’ers goed praten ook he, ongelofelijk. Als je ongevraagd van alles over je heen krijgt, kinderen die worden geslagen en lastig gevallen worden en er door de mensen binnen PEC niks aan word gedaan. Dan vraag je om zulke reacties. Dit was andersom nooit gebeurd.

 28. Laat jenita maar lullen. Je hebt altijd mensen die sommige dingen niet geloven. Totdat ze het een keer echt meemaken of zien gebeuren. En dan snappen ze het in een keer wel!!!!!

 29. Er was zo te horen voldoende politie waar men ook had heen kunnen gaan, maar na afloop het recht in eigen hand nemen was blijkbaar een betere optie.

 30. Ik wil het nog altijd niet geloven JJR, maar als het echt zo is dat is die voetbalcultuur nog rotter dan ik al dacht.
  Japser, inderdaad! De Zwolle supporters waren daar niet voor niets op die plek.

 31. Als jullie kinderen een tik krijgen van een wildvreemde gek,loop je zeker ook eerst naar de politie??? Dan toch maar eigen rechter spelen in dit geval!!!!!

 32. Bericht door rene van de kerkhof, op 28 maart 2014 14:25
  Als jullie kinderen een tik krijgen van een wildvreemde gek,loop je zeker ook eerst naar de politie??? Dan toch maar eigen rechter spelen in dit geval!!!!!

  En dan ook nog het risico lopen om een paar tikken te krijgen van die overspannen smurfen.

  Dus helemaal gelijk, eigen rechter is in dit geval beter.

 33. Bericht door Japser, op 28 maart 2014 13:30
  Er was zo te horen voldoende politie waar men ook had heen kunnen gaan, maar na afloop het recht in eigen hand nemen was blijkbaar een betere optie.

  Heb jij kinderen?

 34. Nee, maar als ik die wel had, gaf ik ze het goede voorbeeld. En dat is niet er als een barbaar op los gaan. We leven in de 21ste eeuw, niet de middeleeuwen. Papa hoort het goede voorbeeld te geven.

 35. Ik ben het eens met Peter, mul en zonde, actie geeft reactie. Die zichzelf misdragende PEC supporters zijn net zo erg als die malloten uit Nijmegen die het nodig vonden om te “provoceren”, tegenwoordig wordt juichen voor je eigen club in het stadion van de tegenstander al als provoceren gezien. Belachelijk, totale normvervaging, een mishandeling goedpraten, hoe dom en onbeschaafd kun je zijn?

 36. Dit is weer een mooi voorbeeld hoe je verschillend naar dezelfde wereld kunt kijken. Hierbij geeft Jasper aan dat papa het goede voorbeeld dient te geven. Maar ja wat is het goede voorbeeld? Persoonlijk neig ik meer naar de mening van Rene en Leo. Dat komt denk ik door mijn ervaringen in het algemeen en in het bijzonder bij voetbalwedstrijden. Meestal helpt het je gezondheid niet om iemand de andere wang toe te keren:)
  @ JJR ik heb gemerkt dat continue herhaling dus toch werkt! Tijd voor een volgend experiment? Wat te denken van; de beker lonkt:D of nog meer ambitie erin gooien?

 37. Wellicht kunnen we ook constateren dat PEC Zwolle nog niet klaar is om de ambitie van normalisatie te realiseren. Maar genoeg over bijzaken. De hoofdzaak is dat deze week binnen 24 uur sportieve ambities van deze 113 jaar oude voetbalclub gerealiseerd zijn: bekerfinale en Europees debuut wachten ons en mogelijk ook nog een historische eindnotering. Noar Veur’n!

 38. Abnormaal gedoe voor een cluppie met een begroting van 9 miljoen euro. Het moet niet gekker worden, straks winnen we de beker ook nog en halen we de poulefase van de Europa Ligue…

 39. Bericht door bvb, op 28 maart 2014 17:33

  @ JJR ik heb gemerkt dat continue herhaling dus toch werkt! Tijd voor een volgend experiment? Wat te denken van; de beker lonkt of nog meer ambitie erin gooien?

  Eerst maar de beker daadwerkelijk zien te winnen en voor volgend seizoen nog meer ambities… 😀

 40. @br we hebben gezien hoe jouw goede voorbeeld werkt bij het bericht van de 16-jarige die in elkaar is geslagen… Let daar vooral op de reactie’s die vrijwel unaniem de schuld bij de slechte opvoeding leggen…

 41. Als jasper ze kind te grazen word genomen vlucht hij naar de politie en laat m in de steek . Papa waar was je nou ? Goed voor je aanzien dat kind denkt ik kan niet van papa op aan de lafaard . :'(

 42. Moet die vrouw van juwelier in deurne vast maar 40 jaar gevangenisstraf hebben van jasper omdat ze haar man beschermde. Ze had zeker moeten bellen met politie die dan een half uur te laat komt net als bij pec ? Triest figuur die jasper die buiten werkelijkheid leeft .

 43. @bvb ja correct, sorry voor de verwisseling. Een paar dagen terug hier op wlz een bericht over een jochie van 16 die door een groep in elkaar geschopt is.

Reageer