Opening Architectenwinkel in bibliotheek

Zwolle – Op zaterdag 5 april 2014 opent BNA kring Zwolle de architectenwinkel voor de regio Zwolle. Vanaf die dag wordt er iedere eerste zaterdag van de maand een gratis inloopspreekuur in de bibliotheek gehouden. Veel mensen hebben plannen om te (ver)bouwen maar weten niet goed hoe ze dit het beste kunnen aanpakken. De Architectenwinkel is bedoeld om te helpen bij het zetten van de eerste stappen in het proces van ideevorming tot en met de uitvoering.

Zelf het (ver)bouwproces organiseren is een gecompliceerd traject, waarbij veel keuzes gemaakt moeten worden. Een ervaren architect zorgt voor een goede voorbereiding om verrassingen uit te sluiten. Dat geeft rust en vertrouwen. Zo worden bouwfouten voorkomen en is er vooraf duidelijkheid over de kosten. De architect denkt mee in de ideeën die consumenten hebben maar zoeken daarbij ook naar andere oplossingen die verder reiken dan de eerste vraag. Bij de Architectenwinkel kunnen consumenten terecht met allerlei vragen. De aanwezige architect kan advies geven over bouw, ontwerp en bouwbegeleiding. Maar ook wensen inventariseren en uitleg geven over vergunningen, duurzaam bouwen en welstandseisen.

De winkel is een laagdrempelige plek voor een gratis oriënterend gesprek. Iedere maand zullen architecten uit de regio bij toerbeurt de winkel bemannen en particulieren laten zien wat een BNA architect kan betekenen bij de bouw- of verbouwplannen.

Succesformule nu ook in Zwolle 
De Architectenwinkel is een initiatief van architecten verenigd in de Bond van Nederlandse Architecten (BNA). De BNA signaleert dat de groep particulieren met bouwvragen steeds groter wordt. In de huidige woningmarkt overwegen steeds meer mensen zelf te gaan bouwen of verbouwen. Om te voorkomen dat de bouw chaos en stress met zich meebrengt, is het zaak van tevoren advies in te winnen bij een architect. 

Afgelopen jaren zijn er verschillende winkels in het land geopend. In navolging van het succes van deze architectenwinkels krijgt nu ook Zwolle zijn eigen architectenwinkel. 

Artikel delen:

Reageer