Bekijk het nieuwe zwembad bij Windesheim

Zwolle – Binnenkort is het nieuwe zwembadgebouw op de Campus van Windesheim klaar. Benieuwd hoe dit er uit ziet? Het Zwolse publiek kan op 5 april tussen 11.00 en 15.00 uur een kijkje komen nemen. Want ook Zwollenaren kunnen straks gebruik maken van faciliteiten in het nieuwe gebouw zoals baantjeszwemmen, fitnessen of klimmen op de klimmuur.

 

 img_6628.jpg

Het nieuwe zwembad biedt ruimte aan twee instructiebaden  en een therapiebad. Maar het gebouw heeft meer sportieve faciliteiten. Zo komen er bijvoorbeeld een fitnesszaal, klimmuur en judozaal. Vanaf 1 mei start een try-out maand, oftewel:  een maandje proefdraaien in het nieuwe zwembad. Ook het Zwolse publiek kan hier gebruik van maken. Vanaf juni gaat het nieuwe zwembadgebouw officieel open. Voor meer informatie kijk op www.windesheim.nl/sportenopdecampus.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Ik vind het juist wel groot.
  Nu hebben ze juist een heel klein zwembad.

  Fijn dat er weer zo’n deel is dat omhoog kan. Dat is lekker bij de ontspanningsoefeningen bij aquafit.

 2. Ik mocht het zwembad vandaag bekijken , Het valt mij op dat er in het
  grote bad cq wedstrijdbad aan het begin en aan het einde geen insparingen zitten waar je een of twee voeten in kunt plaatsen .

  Persoonlijk vind ik dit een enorm gemis , omdat je anders genoodzaakt
  bent om aan de kant te gaan ,, hangen ”
  En ingeval je een zwembril of op op moet zetten , dan lukt je dat domweg niet .

  Ditzelfde euvel is er in het zwembad de vroijkheid en juist om die reden ben ik daar weg gegaan .

  Ik hoop dat U hiervoor alsnog voorzieningen kunt treffen .

  Jan Scheper

 3. Om dezelfde reden als Jan Scheper wil ik niet bij de Vrolijkheid zwemmen. Ik zag dat de bodem net als bij het Hanzebad in hoogte verstelbaar is. Hopelijk staat de bodem hoog genoeg bij het banenzwemmen om aan de ene kant even te kunnen staan.(Net als in het Hanzebad!)

  Bertha Veldhuis

 4. Een mooi zwembad. Heerlijk om in te zwemmen, ook vanwege de verstelbare bodem, zodat je weer aan één kant kunt staan. En aan beide korte einden kun je ook gemakkelijk ‘hangen’ omdat kanten en hangbeugels ook voor kleinere mensen gemakkelijk zijn vast te grijpen. De architectuur is rustig, ruim, hoog en luchtig met die beige kleuren, en hoge smalle ramen.

  Jammer dat zwembad De Vrolijkheid niet meer op deze wijze is uitgevoerd. Want een nadeel is van het Windesheim bad is dat het voelt als een schoolbad dat bij Windesheim hoort en waar burgers ook per gratie ‘mogen’ zwemmen.

Reageer