Steven Eertman verlengt bij Landstede Volleybal

Zwolle – Steven Eertman heeft zijn contract bij Landstede Volleybal met een jaar verlengd. De 23-jarige middenman, die bezig is aan zijn tweede seizoen in Zwolse dienst, zette donderdag een handtekening onder een contract dat hem tot medio 2015 in Zwolle houdt. “Landstede Volleybal is in Nederland de beste club, dus ik hoefde niet lang na te denken over contractverlening”, zegt een tevreden Eertman.

 

steven_eertman1.jpg 

 

Na coach Redbad Strikwerda is Steven Eertman de eerste speler die zijn handtekening heeft gezet onder een contract voor het nieuwe volleybalseizoen. Beide heren kwamen in de zomer van 2012 samen over van Draisma Dynamo en wisten in Zwolle in korte tijd al vier grote prijzen te winnen: supercup (2012 en 2013), landstitel (2013) en beker (2014). “Het bevalt mij prima bij Landstede. De faciliteiten zijn top, het trainingsprogramma is goed en de organisatie is zeer stabiel. Daarnaast is het natuurlijk heerlijk om te spelen voor de prijzen”, stelt de ruim twee meter lange middenman, die als doel heeft om in de toekomst voor het Nederlands team uit te komen.

“Steven is één van de beste middenspelers van Nederland, dus wij zijn blij dat hij ook komend seizoen het shirt van Landstede Volleybal draagt”, zegt manager Edwin van den Broeke, die er van overtuigd is dat de club nog veel plezier gaat beleven aan Eertman. “Mijn ambitie is wel om in de toekomst nog eens om over de grens – in bijvoorbeeld België of Duitsland – te spelen, maar dat is op dit moment niet aan de orde. Bovendien wil ik eerst mijn studie afronden”, vertelt Steven Eertman, die de opleiding commerciële economie volgt aan hogeschool Saxion in Deventer.

 

Voor Landstede Volleybal staat zaterdag 29 maart om 15.30 uur nog de laatste play-off wedstrijd in de kampioenspoule op het programma. Het team van coach Redbad Strikwerda ontvangt dan Abiant Lycurgus, dat nog in de race is voor het tweede ticket voor de finale om de landstitel. Lycurgus moet daarvoor winnen in Zwolle en hopen op een nederlaag van Draisma Dynamo, dat zaterdag thuis speelt tegen Kootfin Taurus. “Het maakt mij niet zoveel uit wie we in de finale treffen. Om landskampioen te worden moet je van iedereen kunnen winnen”, aldus Eertman. De eerste finalewedstrijd wordt zaterdag 5 april gespeeld in het Landstede Sportcentrum. Informatie over de kaartverkoop volgt maandag 31 maart.   

Artikel delen:

Reageer