Verkeershinder door spoorwerkzaamheden Herfte

Zwolle – In opdracht van ProRail voeren Strukton en Volkerrail in het weekend van 28 tot en met 31 maart diverse spoorwerkzaamheden uit in de Herfte. De activiteiten veroorzaken afsluitingen van spoorwegovergangen. Het auto- en fietsverkeer worden gedurende het weekend omgeleid.

 

In het weekend werkt Volkerrail aan de spoorlijn Zwolle – Meppel en Strukton aan de spoorlijn Zwolle – Dalfsen/ Emmen. Meerdere spoorwegovergangen in de Herfte worden in gedurende het weekend gelijktijdig afgesloten met uitzondering van twee spoorwegovergangen Herfterlaan. Ondanks de beperkte openstelling van een overweg wordt het verkeer verzocht te rijden om via Kuyerhuislaan – Ceintuurbaan – N35 Heinoseweg – Kroesenallee en omgekeerd. De stremming geldt tevens voor fietsers. Het Sekdoornsepad en Zalnepad zijn ter hoogte van het spoor afgesloten. De verkeerborden ter plaatse geven de omleidingsroute aan.

Voor de bereikbaarheid van de omgeving worden spoorwegovergangen nummer 1 en 2 op het spoor in Herfterlaan wisselend afgesloten. Van vrijdag 28 maart om 23.00 uur tot zaterdag 29 maart om 09.00 uur wordt de overweg nummer 2 van de spoorlijn naar Dalfsen/ Emmen afgesloten. Van zaterdag 29 maart om 09.00 uur tot en met zondag 30 maart om 17.00 uur, wordt de overweg nummer 1 van de spoorlijn naar Meppel afgesloten. Van zondag 30 maart om 17.00 uur tot maandag 31 maart wordt de overweg nummer 2 van de spoorlijn naar Dalfsen/ Emmen afgesloten.

Artikel delen:

Reageer