Muzikaal Biebpodium is geopend

Zwolle – Het Muzikaal Biebpodium is geopend. Elke eerste zaterdag van de maand treden (jonge) muzikale talenten op in het Biebcafé van bibliotheek centrum. Britt de Noord heeft de primeur en brengt tijdens dit concert klassieke en lichte muziek voor harp.

harp.jpg

Britt de Noord is studente journalistiek, speelt al ongeveer 11 jaar harp en heeft zichzelf sinds een paar jaar ook piano aangeleerd. Nog steeds heeft zij harples bij harpdocente Liedewei Spruit. Onder leiding van deze docent speelde zij enkele jaren in een harpensemble. Deze groep bestond afwisselend uit ongeveer 8 tot 12 jonge harpisten van De Muzerie.

Britt speelt veel afwisselende genres op een harp met 34 snaren: klassiek, maar ook bekende popnummers. Tijdens dit muzikaal optreden o.a. A light in the sea van Alfredo Rolando Ortiz (of kortweg Ortiz), I Giorni, een pianostuk van Ludovio Einaudi, Hallelujah van Leonard Cohen en de Snarentango van Janneke Sonneveld te beluisteren zijn. Daarnaast enkele kortere harpnummers van afwisselende genres van o.a. Rosetty, Kim Robertson, Ortiz en Bernard Andrès. Muzikaal biebpodium met Britt de Noord start zaterdag 5 april om 14.00 uur in het Biebcafé van Bibliotheek Zwolle Centrum (Diezerstraat 80). Het concert duurt tot 15.00 uur. De entree is gratis.

Artikel delen:

Reageer