Mogelijkheden voor kunstenaars tijdens de WAK

Zwolle – Van zaterdag 24 mei tot en met zondag 1 juni 2014 vindt in Zwolle de Week van de Amateurkunst (WAK) plaats. De Week van de Amateurkunst is voor iedereen die actief aan kunst doet, individueel of in groepsverband, jong of oud, met zowel structurele als incidentele activiteiten en voor zowel bestaande als nieuwe initiatieven in Zwolle.

De amateurkunstenaars bedenken en organiseren de activiteit, Kunst & Zo geeft graag tips en adviezen en maakt de diverse amateurkunstactiviteiten breed zichtbaar. Bovendien streeft Kunst & Zo ernaar zoveel mogelijk amateurkunstenaars uit Zwolle een écht podium te bieden tijdens de WAK. Daarom is Kunst & Zo de samenwerking aangegaan met een aantal culturele partijen in Zwolle.

Hieronder staan de mogelijkheden op een rijtje:
 

Parkpret 
Parkpret biedt op zondag 25 mei amateurkunstenaars de mogelijkheid op te treden op één van hun vijf buitenpodia (waarvan één versterkt) èn geeft beeldend (amateur)kunstenaars de gelegenheid hun kunstwerken te exposeren (en eventueel te verkopen) bij het zogenoemde Montmartre-gedeelte van dit evenement. Parkpret vindt die dag van 12.00 uur tot 17.00 uur plaats in Park Eekhout. 

WAK-plein met twee podia op het Broerenkerkplein
Zwolle Unlimited en Kunst & Zo slaan de handen ineen en bieden Zwolse amateurkunstenaars, zowel in verenigingsverband als individueel, een podium tijdens Zwolle Unlimited 2014 dat plaatsvindt van vrijdag 30 mei tot en met zondag 1 juni 2014 (in het tweede weekend van de WAK). 

Twee overdekte podia (een grote en een kleinere) die voorzien zijn van een professionele geluidsinstallatie en technicus, staan vanaf vrijdag 30 mei 12.00 uur tot en met zondag 1 juni 18.00 geheel in het teken van de vele amateurkunstbeoefenaars die Zwolle rijk is. 

Bibliotheek Zwolle aan de Diezerstraat en de Statenzaal
Treden jullie liever binnen op tijdens de Week van de Amateurkunst? 
Dan is de Statenzaal of het Biebcafé wellicht een mooie gelegenheid om jullie kunsten te vertonen. Naast deze twee ‘podia’ stelt de bibliotheek Zwolle ook haar koffiekamer en haar patio ter beschikking.

Kunst op Zondag Zwolle: een mooi ‘podium’ voor beeldend (amateur)kunstenaars
Zondag 1 juni vindt Kunst op Zondag plaats op de Nieuwe Markt: een kleinschalige, vriendelijke kunstmarkt met experimentele èn toegankelijke kunst. Deze kunstmarkt geeft beeldend (amateur)kunstenaars de gelegenheid hun werk te tonen aan het publiek. 

Meer informatie over de WAK in Zwolle en de podiummogelijkheden…
is te lezen op de site www.kunstenzo.nl. Klik hiervoor op het WAK-logo, rechts op de homepage. 
Aanmelden kan nog tot 10 april aanstaande d.m.v. het aanmeldingsformulier dat eveneens te vinden is op de site.

Wil je graag meer specifieke informatie over de WAK? Neem dan contact op met Anne Bussink via het e-mailadresinfo@kunstenzo.nl of telefonisch op het telefoonnummer (038) 852 87 01.

Artikel delen:

Reageer