BFO houdt concert voor senioren in Nooterhof

Zwolle – Het Bevrijdingsfestival Overijssel (BFO) breidt dit jaar haar terrein uit met het Doepark Nooterhof. Bescheiden weliswaar, maar voor een grote groep festivalgangers van hogere leeftijd. Er komt een middagconcert voor senioren onder de naam ‘Zilveren noot!’. Niek van der Sprong, Driezorg, Woonzorgconcern IJsselheem en Landstede slaan de handen ineen om een mooi middagprogramma neer te zetten.

De afgelopen maanden is er enthousiast aan het project gewerkt. Het programma is deels bekend. In een grote podiumtent, met zitplaatsen voor ruim 300 festivalgangers, komen optredens van onder meer het Kameroperahuis, LAB1870, Rico, Jeugdcircus Pavarini, De Zaak en de Jonge Vuurvogel. Het middagconcert sluit naadloos aan op het openingsconcert voor ouderen dat van 11.00 tot 12.00 uur plaatsvindt op het hoofdpodium. Daar treden de Zotte Zusjes op met bekende liedjes van Harry Bannink. Zo’n vijfhonderd stoelen en een kopje koffie staan klaar voor senioren uit zorginstellingen in Zwolle en omgeving. Zij worden door de instellingen met bussen naar het festivalterrein gebracht. Een dergelijk concert voor senioren werd in 2010 voor het eerst georganiseerd en de afgelopen jaren wegens succes herhaald.

Na afloop van het openingsconcert kunnen de toeschouwers wandelend of per bus naar Doepark Nooterhof waar gelegenheid is om in het horecagedeelte van het Doepark een lekkere lunch te gebruiken. Om 13.00 uur start vervolgens het programma, waarbij de nadruk ligt op een wat rustiger genre. De groene locatie in het park past daar prima bij. 

Tijdens het optreden van LAB1870 verzorgen jong (18) en oud (70) gezamenlijk een muziekconcert. LAB1870 is een initiatief van het Van der Capellen scholengemeenschap,  Meander college, Driezorg, Hedon en Glimlach Producties. De insteek is jongeren en ouderen samen te brengen in de setting van een muzikaal avontuur. De generaties kunnen prima samenwerken en laten zien dat ze tot veel in staat zijn. Ouderen die jaren geleden hun muziek instrument in de wilgen hebben gehangen worden uitgedaagd om deze weer op te pakken. Het concert in de Nooterhof is één van de tien shows die LAB1870 geeft. Andere optredens zijn op scholen, woonzorgcentra, theaters en festivals zoals festival Zwarte cross. 

Het volledige programma wordt vrijdag aanstaande in Doepark Nooterhof bekend gemaakt.

Senioren kunnen zich aanmelden via de zorginstellingen of op eigen gelegenheid op 5 mei ’s middags naar de Nooterhof gaan. 

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer