Fietsevent Zwolle Fietst!

Zwolle – Gemeente Zwolle organiseert, samen met een aantal ondernemers, op 12 april een fietsevent. De stad organiseert het event, dat Zwolle Fietst! heet, in aanloop naar de verkiezingen voor Fietsstad 2014.

Zwolle Fietst! vindt plaats van 11.00 – 15.30 uur op het Grote Kerkplein. Wethouder René de Heer verricht om 11.00 uur de officiële starthandeling. Zwolle is door de landelijke Fietsersbond met nog vier andere steden genomineerd voor de titel Fietsstad 2014. Op 8 mei wordt bekend welke stad zich daadwerkelijk Fietsstad mag noemen. In aanloop naar de verkiezingen voor Fietsstad 2014 organiseren de vijf genomineerde steden een fietsevent. Zwolle organiseert dit op 12 april a.s.

Zwolle Fietst! wordt georganiseerd door de gemeente, de Fietsersbond en Profile de Fietsspecialist (sponsor landelijke Fietsersbond). Verder verleent een aantal lokale ondernemers hun medewerking. Met Zwolle Fietst!, wil Zwolle bekendheid geven aan de verkiezingen voor fietsstad, extra aandacht geven aan Zwolse fietsroutes en fietsmogelijkheden en mensen enthousiasmeren over fietsen in Zwolle. Gedurende het evenement zijn er verschillende activiteiten. Het programma is divers.

Programma

·         Speciaal voor Zwolle Fietst! zijn vanaf 12 april drie toeristische fietsroutes te downloaden op de website www.zwolle.nl/fiets. Aan de fietsroutes is meegewerkt door biologische melkschapenboerderij de  Vreugdehoeve, Natuurmonumenten, sportcampus De Pelikaan, kasteel Het Nijenhuis en Gait Rigter.

·         Stunts door professionele BMX fietsers

·         Hoge Bi wedstrijd, fiets tegen elkaar op de grote fiets van Gait Rigter

·         Pumptrack clinic, kinderen mogen, onder begeleiding van stuntfietsers oefenen op het fietsvaardigheidparcours (de pumptrack)

·         Cycloon organiseert voor kinderen een Alleycat (fietskoerierswedstrijd)

·         Bezoekers hebben de mogelijkheid te speeddaten in de speciale fietstaxi

·         Welzorg biedt mensen de mogelijkheid met een Fun2Go duofiets te rijden

Iedereen is op 12 april van harte welkom op het Grote Kerkplein. Achtergrondinformatie over het programma is te vinden op www.zwolle.nl/fiets

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Geen route te vinden op die site: alleen het dagprogramma kun je downloaden.

    Hoop dat het nog komt.

    Wel leuk b.t.w. o.a. gratis entree bij de beeldentuin.

  2. Ik kan inderdaad beter fietsen dan lezen.
    Soms is mijn concentratie slecht en lukt dat niet goed.
    Dus hoe je opmerking ook bedoelt was: je hebt gelijk. 😉

Reageer