Boek over De finale van ’77

Zwolle – Auteur Henk Wageman heeft het eerste exemplaar van het boek De finale van ’77 uitgereikt aan de kleinzoon van voormalig PEC-trainer Hans Alleman, Ron Jans en Ben Hendriks.

boekbeker77.jpg 

De finale van ’77 is een reconstructie van de dag van de bekerfinale die PEC Zwolle in 1977 speelde tegen FC Twente. Na gesprekken met een elftal hoofdrolspelers is die zomerse Hemelvaartsdag van uur tot uur beschreven, van de vroege uurtjes in het trainingskamp tot aan het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Cees de Bruin. De uitreiking van het boek was voor de familie van Alleman een emotionele dag. Esther Alleman liep al maanden met het idee rond om Ron Jans een keer te benaderen. Ze wist dat haar inmiddels overleden vader Hans en de huidige trainer van PEC Zwolle een speciale band hadden. Het leek haar mooi om Jans een keer te vragen om een paar minuten met haar zoon Lars door te brengen, zodat hij hem iets kon vertellen over zijn opa die hij nooit heeft gekend.

Henk Wageman nodigde Lars Siebelink uit voor de boekpresentatie, een dag na de heroïsche zege op NEC. Daar nam hij, samen met Ron Jans en Ben Hendriks, het eerste exemplaar van het boek De finale van ’77 in ontvangst.

Voor Esther Alleman was de ontmoeting tussen haar zoon en de PEC-trainer een emotioneel moment. ‘Het is lang geleden, maar ik ben nog steeds heel trots dat mijn vader in 1977 ook de bekerfinale met PEC Zwolle heeft gehaald. Ik hoop dat mijn eigen zoon door de ontmoeting met Ron en door het boek een beeld krijgt van hoe zijn opa was. Hij is een enorme fan van PEC Zwolle en heeft na de overwinning op NEC geen oog dicht gedaan.’

Ook oud-speler Ben Hendriks was bij de boekpresentatie aanwezig. Hij werkte, net als tien andere hoofdrolspelers uit 1977, mee aan het boek dat te koop is via de website bekerfinale1977.nl/

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer