Mirjam Sterk ondertekent convenant

Zwolle – Mirjam Sterk, Ambassadeur Aanpak Jeugdwerkloosheid, brengt woensdag 2 april een bezoek aan het Deltion College in Zwolle. Ze maakt daar kennis met de Defensie-opleidingen Veiligheid & Vakmanschap. Defensie is namelijk een belangrijke speler in de aanpak van jeugdwerkloosheid.

 

Namens het SterkTeam ondertekent ze tijdens haar bezoek een intentieverklaring met de Gemeente Zwolle en het UWV WERKbedrijf, waarin concrete afspraken staan voor samenwerking op dit vlak. Terwijl de jeugdwerkloosheid in Nederlands hoog is, heeft Defensie jaarlijks behoefte aan 4.000 nieuwe medewerkers. Hierbij gaat het vooral om jongeren tot 27 jaar. In de intentieverklaring staan o.a. afspraken over het aanleveren van geschikte kandidaten, het uitwisselen van informatie en het bieden van extra stage- en opleidingsplaatsen.

Voorafgaand aan de ondertekening woont Mirjam Sterk een les (militaire)vorming bij en bezoekt ze de praktijklokalen van de opleidingen Veiligheid & Vakmanschap Grondoptreden, Servicemedewerker Gebouwen, Allround Ondernemer Klussenbedrijf, Bedrijfsautotechnicus en Vliegtuigonderhoud. De ondertekening vindt plaats in de luchtvaarthal van het Deltion College. Voorafgaand aan de ondertekening zullen Mirjam Sterk, Commodore Peter Ort van Defensie en Filip van As, Wethouder Gemeente Zwolle, een korte toelichting geven op hun samenwerking. Meer informatie over de opleiding Veiligheid & Vakmanschap staat opwww.deltion.nl en www.veva.nl.

Artikel delen:

Reageer