Jongens slaan 16-jarige bewusteloos

Zwolle – Donderdagmiddag 27 maart zijn drie jongens uit Zwolle (16) aangehouden voor openlijke geweldpleging, waarbij zij een 16-jarige plaatsgenoot ernstig mishandelden.

politienieuws_logo.jpg 

Het slachtoffer fietste in de fietstunnel tussen de Dr. Spanjaardweg en de Leo Majorlaan. Daar trof hij een groepje van ongeveer 10 jongens. Door drie van hen werd hij van zijn fiets getrokken, in zijn gezicht gestompt en, terwijl hij op de grond lag, meerdere keren tegen zijn lichaam en hoofd geschopt. De jongen raakte zelfs even buiten bewustzijn. Hij moest zich onder doktersbehandeling laten stellen. Aan deze geweldpleging ging een ruzie tussen het slachtoffer en een van de aangehouden jongens, eerder op de dag, vooraf. Het drietal is ingesloten. Tegen hen is een onderzoek gestart.

Artikel delen:
Reacties 21
 1. Laat ik er maar een schepje bovenop gooien. Het zijn inderdaad de ouders van deze waardeloze patatgeneratie die hier de big losers zijn. En laat ik de commentaren maar voor zijn: wat kunnen zij er aan doen dat hun shit kroost ontspoort? Alles!

 2. Wat een vreselijke laffe daad, met z’n 10-en tegen 1! Walgelijk als ik dit soort berichten lees. En inderdaad in een groepje hebben ze oh zo’n grote mond en kom je d’r één alleen tegen schijten ze zelf in hun broek. Waar moet dit heen….???

 3. ouders uit de ouderlijke mact zetten en wel onmiddelijk…kroost in een opvoedings gesticht stoppen…als het geen nederlanders zijn… verhuizen naar land van herkomst…stel eens een voorbeeld overhead… we willen hier geen amsterdamse toestanden..>:(

 4. Thorbecke, Ambelt of Landstede?
  Direct in overleg met de betrokken school.
  De rol van de school per direct nader onderzoeken!
  Dit incident, ruzie op school, moet zijn opgevallen.
  Wanneer mocht blijken dat men op school wist wat er speelde dan
  moeten per direct maatregelen worden naar betrokken personeelsleden.
  Strafmaatvoorstel voor daders is een kwestie van OM.

 5. Het wordt tijd dat de Glenn Mills methodes weer worden opgepakt. Respect aanleren! En niet zeggen dat het van de wet niet mag… Dan die maar aanpassen zodat we weer rustig over straat kunnen.

 6. Tuurlijk Karel500,

  Laten we personeel van de school gelijk beschuldigen van nalatigheid.
  Iets wat buiten schoolterrein gebeurt lijkt me weinig verantwoordelijkheid van de school.

 7. Elke nalatigheid bij de school nav dit incident moet direct worden onderzocht, passende maatregelen bij schuld dienen geen verdere uitstel, het is niet anders.

 8. De school kent al veel vormen van geweld bij kinderen onderling………
  Jonge kinderen worden daar op t schoolplein al mishandeld….waar begint dit en eindigt dit?

 9. Ach mensen, dat is toch niets nieuws.
  Ik ben 20 jaar geleden in elkaar geslagen in een rijdende bus door zo’n groepje en niemand die een vinger uitstak om te helpen. Pas achteraf toen het groepje weg was. Dat groepje kende ik niet en was inderdaad ook van de ZMLK-school aldaar.
  Ik praat niets goed. Het is goed dat ze die kinderen hier een reprimande voor geven.
  Maar het ligt echt niet aan de tijdsgeest. Het wordt gewoon vaker gemeld in de media.

 10. Nou, laffe mensen die een conflict niet alleen kunnen oplossen zijn er altijd al geweest. Net als toeschouwers die er niks van zeggen en op een afstandje blijven staan gapen.
  Van wat voor een school die gasten zijn maakt ook niks uit.
  Kan me herinneren dat er veel vaker politie bij de zogenaamde ?gewone scholen? stond dan bij de speciaal onderwijs scholen eigenlijk.

  Wat me wel opvalt is dat het veel vaker buitensporig geweld betreft, vooral als het gaat om meerdere personen tegen één.
  Iedereen heeft wel eens ruzie in zijn leven, hoort erbij.
  Maar klap op je gezicht “zo dat zal je leren”, klaar! Is steeds minder aan de orde lijkt wel.
  Nee joh, als iemand valt lekker met meerdere droeftoeters erop duiken en nog ff doorslaan en trappen…
  Dat soort dingen vindt ik wel erg zorgwekkend!

  Aangifte doen en kijken wat meneer politie er mee doet, daders zijn blijkbaar bekend of zelfs schoolgenoten?
  Meer kun je waarschijnlijk niet doen helaas maar ik hoop dat er gauw eens HEEL hard opgetreden gaat worden tegen dit soort sneue mensen!

 11. Het kan zo zijn dat dit Ambelt leerlingen betreft. Maakt dat de zaak anders?

  Nee, helemaal niet. Als ze niet vertrouwd zijn om op straat te lopen moet je ze binnen houden.

Reageer