Thuiszorg actief op Nationale Pannenkoekendag

Zwolle – Pannenkoeken bakken is altijd een feest, voor jong en oud. Er is zelfs een speciale dag aan gewijd: de Nationale Pannenkoekdag op 28 maart. Door heel het land werden afgelopen vrijdag dan ook pannenkoeken gebakken. Thuiszorgorganisatie Icare deed mee aan deze smakelijke actie. In Zwolle brachten de psychogeriatrische (PG-)teams van Icare zelfgebakken pannenkoeken aan huis bij hun klanten. Dit was een groot succes.

 

mw_van_assen_en_carlien.jpg 

 

De PG-teams van Icare verlenen belevingsgerichte thuiszorg aan mensen met dementie. Nationale Pannenkoekendag was een mooie aanleiding om de ouderen eens in het zonnetje te zetten. Klanten konden zich samen met hun mantelzorgers vooraf bij hun zorgverlener aanmelden voor de gratis pannenkoekenlunch. Daar werd groot gehoor aan gegeven. Vrijdag 28 maart gingen de PG-teams van Icare op pad om de pannenkoeken bij klanten aan huis te bezorgen. De pannenkoekenactie viel letterlijk en figuurlijk in de smaak. Héline van Vuuren, PG-wijkverpleegkundige in Zwolle, vertelt na afloop: “De reacties van onze klanten waren erg enthousiast. Bij veel ouderen kwamen spontaan herinneringen boven van vroeger: hun moeder die voor het grote gezin stapels pannenkoeken bakten, of zij zelf vroeger voor hun gezin. Veel ouderen glunderden bij het zien van de pannenkoeken en gaven aan ze zelf eigenlijk nooit meer te eten. Dat was dus extra genieten.”

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Geweldig gedaan!
    Iemand gelukkig maken met een simpele pannenkoek welk ze zelf niet meer kunnen bakken! Veel mensen realiseren zich dit niet…….
    Super!

Reageer