13-jarig viooltalent bij Waanders In de Broeren

Zwolle – Tijdens de koopzondag op 6 april aanstaande geeft de jonge, talentvolle violist Tim de Vries een bijzonder lunchconcert bij Waanders In de Broeren. Hij won onlangs het Britten Vioolconcours voor jong talent en was eerder al te zien in De Wereld Draait Door. Op zondag 6 april zal de slechts 13-jarige violist vanaf 12.30 uur Waanders In de Broeren vullen met meeslepende vioolklanken.

viooltalent.jpg 

Op zevenjarige leeftijd begon Tim viool te spelen. Zijn ultieme droom is om later solist te worden en overal op de wereld te spelen. En hij is hard op weg om zijn droom te vervullen. Hij studeert aan het Conservatorium in Utrecht en maakt deel uit van het Nederlands Jeugdstrijkorkest. Tijdens het Britten Vioolconcours won Tim de eerste prijs in de categorie 13 t/m 15 jaar met Scherzo Tarantella van Wieniasvki. Tijdens het lunchconcert bij Waanders In de Broeren zal hij samen met pianist Léon Bak dit prachtige stuk nog een keer laten horen. Ook zal hij andere stukken spelen van verschillende topcomponisten, waaronder Stravinsky en Elgar.

Nieuwsgierig geworden naar dit jonge en veelbelovende talent? Kom dan op 6 april om 12.30 uur naar Waanders voor dit bijzondere lunchconcert. Toegang is gratis. De winkel en brasserie van Waanders In de Broeren is tijdens de koopzondag geopend van 12.00 uur tot 17.30 uur.

Een fragment van Tim de Vries bij De Wereld Draait Door op 21 maart 2014 is hier te zien:http://dewerelddraaitdoor.vara.nl/media/311584

Artikel delen:

Reageer