Studenten aan de slag op recreatiebedrijven

Zwolle – Vijftig eerstejaars studenten van de opleiding Recreatie bij Landstede in Zwolle zijn de afgelopen week aan de slag geweest bij recreatiebedrijven. Daarmee helpen ze bij de voorbereiding van het kampeerseizoen. Zij deden dit in het kader van brancheverkenning. De studenten maken, door mee te werken aan de afronding van -en deze week de voorbereiding op- een kampeerseizoen alles mee wat erbij komt kijken om een recreatiebedrijf gereed te maken voor het komende seizoen.

 

receptie.jpeg 

 

Afgelopen herfst zijn dezelfde groepen op deze bedrijven geweest om alles winterklaar te maken en deze week dus om de voorbereiding op het naderende kampeerseizoen te doen. Gedurende de week verbleven dertig studenten en docenten op Sprookjescamping de Vechtstreek in Rheeze en twintig studenten op Camping ’t Molke in Zuna. Overdag konden ze de handen uit de mouwen steken en in de avonduren werden er  shows voorbereid en uitgevoerd, behorende bij schoolopdrachten.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Ik mag hopen voor de studenten dat dit een kortdurende opleiding betreft.
  Zeker in deze tijd is voor studenten zaak de beschikbare
  studietijd zo efficiënt mogelijk te besteden.

 2. Wie heeft bedacht dat scholieren studenten worden genoemd? Landstede en Windesheim leiden namelijk scholieren op. En zo te lezen zelfs middels de ‘studie’ Recreatie.

 3. Als wat ouder, marco038? Sinds jaar en dag worden mensen die een universitaire of HBO-opleiding studenten genoemd. Tegenwoordig spreekt men ook bij MBO over studenten. Het verschil zit meer in de leeftijd dan de opleiding. Niks mis mee toch?

 4. @dame: dank voor je toelichting. Nu begrijp ik tenminste ook waarom er studenten zijn die vertellen dat ze afgestudeerd zijn als beveiliger, schoonheidsspecialiste, kapper of straks dus recreatiespecialist. Heeft niet met leeftijd te maken, maar met perceptie en criteria.;)

 5. Ach, Tsja, zo gaat dat met woorden. Iemand met het Syndroom van Down heette eerst een ongelukkig kindje, toen geestelijk gehandicapt en nu verstandelijk beperkt. Een onderwijzer heet nu leraar. Taal is dynamisch en soms wordt een woord of begrip negatief beleefd en komt er een nieuw woord. Leerling klinkt meer als basisschool of middelbare school. Iemand van 18 op het MBO ervaart dat als kinderachtig. Dat heeft niets met devaluatie van het onderwijs te maken. De Nederlanders zijn nog nooit zo hoog opgeleid als nu. Als ik naar het lesmateriaal van mijn kinderen kijk (zowel eerst van de basisschool en nu middelbare school), dan neem ik mijn petje voor ze af. Ze weten ongelooflijk veel. Meer dan ik op die leeftijd, terwijl ik geen slechte leerling was en een goede school bezocht.

 6. Laat Landstede eerst maar eens het primaire proces op orde krijgen,
  dus geen vernietigende inspectierapporten en geen diploma-fraude!
  Geoormerkt geld wordt gebruikt voor contractaanbiedingen voor
  Landstede volleybal, de hoogste tijd dat een batterij haagse
  ambtenaren schoon schip maakt en de verantwoordelijke directie-leden in persoon aansprakelijk stellen voor de schade in de afgelopen 10 jaar.
  Ik wed dat bij een onderzoek directieleden per direct zich ziek melden,
  daarna overspannen worden verklaard en dus jarenlang gebruik kunnen maken van de wachtgeldregeling.
  Als dit de prijs is, hetzij dan maar zo, nadien onder streng toezicht
  een goed MBO.

 7. @karel 500. Je zegt nogal wat.

  Laat Landstede eerst maar eens het primaire proces op orde krijgen,
  dus geen vernietigende inspectierapporten en geen diploma-fraude!

  Waar kan ik dit terug lezen?

 8. Ingid. Volgens de Inspectie op het onderwijs is in 2013 de examenkwaliteit van 4 van de 204 opleidingen die Landstede aanbied, als onvoldoende beoordeeld. Gaat om:
  1. Verkoopspecialist (Eerste verkoper detailhandel) in Zwolle;
  2. Sport- en bewegingsbegeleider in Zwolle;
  3. Sport en bewegen (Sport- en bewegingsleider) in Zwolle en
  4. Reizen (Verkoper reizen)examenkwaliteit in Harderwijk

  http://publicaties.onderwijsinspectie.nl/xmlpages/page/opleidingen-van-onvoldoende-kwaliteit-regionale-opleidingscentra

  Daarnaast las ik in het rapport van de Inspectie dat van 26 opleidingen de opbrengst onvoldoende was.
  http://toezichtkaart.owinsp.nl/zoekresultaat

  Het zijn wel allemaal heel specifieke opleidingen. Bijvoorbeeld Audiovisuele productie staat er driemaal tussen: een zonder toevoeging, een voor cameraman en ten slotte een voor fotograaf.

  Misschien heeft karel500 meer info. Dit was het enige dat ik kon vinden.

Reageer