Praat en denk mee over het stationsgebied

Zwolle – Volgt u met interesse de metamorfose die het station en het stationsgebied ondergaan? Bent u benieuwd hoe de omgeving van het station er straks uit komt te zien?

En vindt u het leuk mee te praten en te denken over het ontwerp? Dan is de gemeente op zoek naar u! De gemeente komt graag in contact met Zwollenaren die hun inbreng willen leveren bij verschillende Spoorzone-onderwerpen. U kunt zich aanmelden voor deelname in één (of meer) werkgroepen.

De komende jaren gaat de gemeente Zwolle, samen met ProRail, NS en provincie Overijssel, aan de slag met de verdere verbetering van het station en het stationsgebied in Zwolle. Dit jaar gaan de volgende deelprojecten van start:
 1. Nieuw busperron aan de zuidzijde van het station en de herinrichting van de Hanzelaan;
 2. Aanleg busbrug tussen het nieuwe busperron en de kruising Nieuwe Veerallee/Willemskade;
 3. Nieuwe inrichting stationsplein noordzijde en de herinrichting van Oosterlaan en Westerlaan.

De eerste stap in de deelprojecten is het maken van Programma’s van Eisen (PvE). Een PvE is de basis van het ontwerp. Het doel van het PvE is het vastleggen van randvoorwaarden, eisen en wensen waaraan een ontwerp moet voldoen, zoals uitstraling en materiaalgebruik. De PvE’s staan centraal in de werkgroepen. Hier kunt u meedenken en -praten mee over de ingrediënten van de programma’s.

In de werkgroepen zijn onder andere ook buurtbewoners en belangenorganisaties vertegenwoordigd zoals bewoners- en ondernemersverenigingen en reizigersorganisaties. De werkgroepen gaan op korte termijn van start en komen ’s avonds bij elkaar.

WerkgroepVergadermomenten 2014
Busbrug16 april, 13 mei (onder voorbehoud), 17 juni (onder voorbehoud)
Busperron en Stationsplein Zuid23 april, 27 mei (onder voorbehoud), 24 juni (onder voorbehoud)
Stationsplein NoordNa de zomer

Iets voor u? Stuur vóór 10 april 2014 een e-mail waarin u aangeeft aan welke werkgroep(en) u wilt deelnemen, waarom (niet verplicht) en vermeld daarbij uw naam, adres en telefoonnummer. Stuur uw mail naar: c.conradie@zwolle.nl

Als er meer aanmeldingen zijn dan er ruimte is, wordt door loting bepaald wie deel kan nemen in de werkgroepen. Meer weten over de Spoorzone? Uitgebreide informatie over het project vindt u op www.zwolle.nl/spoorzone.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. >:(meepraten is een mooie lokker. De ervaring is dat de gemeenteraad tot op heden doof was voor de mening van omwonenden. In de afgelopen vier jaar zijn er tal van plannen doorgedrukt terwijl de omwonenden het er niet mee eens waren. Hoop dat er een nieuw tijdperk aanbreekt en B&W nu eens gaan luisteren naar de wens van de Zwollenaar.

 2. Ik zie het in iedere stad steeds weer opnieuw. Een vage mededeling over meepraten. De gemeente moet dat echt beter doen. Het wekt verwachtingen. Want de meeste mensen denken dat meepraten en meebeslissen hetzelfde is. En als ze hun ideeën niet terugzien in de resultaten is de teleurstelling daar en gaat weer een stukje vertrouwen verloren.

  Maar ik zal hier al vast een balletje opgooien en kijken of dat ergens landt. Ik vind dat als het stationsplein allure, grandeur en een mooie puike uitstraling wil krijgen, het kantoor van ABN AMRO (voor mij het lelijkste gebouw ever op de mooiste lokatie!) plaats moet maken voor een iconisch gebouw. Misschien iets in de stijl van de Buitensocieteit, maar weer net even iets mooier, hoger en chiquer 🙂 De reiziger stapt uit de trein, het stationsplein op….en BAM…wow! Dit is Zwolle! Mooie plek voor een hotelketen om daar te investeren 🙂

 3. mee eens Agusi

  om binding te krijgen met de grandeur van de binnenstad de stijl van Hotel Geytenbeek terug op deze kant van het stationsplein
  en veel groen dat je door prorail laat adopteren voor het onderhoud.
  Hoogbouw naar de achterkant en Historische gebouwen herbouwen aan het stationsplein (helaas zal ook de het gebouw van Wavin eraan moeten geloven)
  auto – scooter – motorvoertuigen vrij
  alles via de Busbrug omleiden naar de achterkant en via de bussluis (die er al ligt) naar de stad terug

  gemeentebestuur van Zwolle – Yes we can!!!!

 4. meepraten is gewoon gelul want er wordt toch niets gedaan met berichten van de burgers de heren hebben toch al beslist hoe het gaat worden

 5. Het zou mooi zijn als er rondom het station, -met name
  aan de zuidkant- wat meer leven in de brouwerij komt.
  Gewoon veel meer ruimte voor diversiteit en bedrijvigheid,
  (en veeel meer groen, wat mij betreft).
  Zou Zwolle ten goede komen denk ik. Bij de eerste blik al
  op een middag als vanmiddag, zie je meteen dat Hanzelaan,
  Lubeckplein (het plein voor het stadskantoor) gewoon
  spookachtig uitgestorven is. Vergelijk dat eens met
  bijvoorbeeld de Nooterhof, of het voormalige Ecodrome.
  Zulke concepten zijn te combineren denk ik.

Reageer