Graffitispuiters betrapt en aangehouden

Zwolle – In Zwolle heeft de politie in de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 maart twee Zwollenaren van 20 en 21 jaar betrapt op het spuiten van graffiti. Het duo is aangehouden.

Politieagenten zagen het tweetal rond 04.00 uur rondhangen bij een hek aan de Floresstraat. Toen ze het duo aanspraken, hadden ze geen verklaring voor wat ze daar deden. Toen bleek dat één van de verdachten verf aan zijn handen had en de verf op het hek nog nat was, werden ze aangehouden voor vernieling met graffiti. In de rugzak die ze bij zich hadden, zaten meerdere spuitbussen. De mannen zijn meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor en tegen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Artikel delen:
Reacties 52
 1. och geklieder, meeste SAME graffiti’s zien er heel behoorlijk uit. Complete kunstwerken zijn en ik zie hem/haar door het hele land op tal van bijzondere plekken. Ik houd daar wel van op deze manier.

 2. SAME is een kanjer

  Ja hoor, en hij hij is er zo gul mee dat hij er geen eentje op z’n eigen huis spuit, welnee, hij spuit ze gratis en ongevraagd op andermans gevels. Wat zou de stad ontzettend “clean” zijn zonder zulke artistieke weldoeners8)8)8)

 3. Gasten die kliederen op andermans geval mag je lekker oppakken politie.
  Gasten waar jullie het over hebben en die je in heel Nederland ziet en op biieeezondere plekken mag je alleen maar trots op zijn!!

 4. Een weerkerend discussie-item: grafity. Een stedelijk fenomeen, soms mooi, vaak lelijk. Wel geïnspireerd tot het volgende gedichtje, vrij naar “oh, what a pleasure; oh, what a joy; I was here before Killroy”:
  Oh what a misery; oh, what a shame; I was here after Same!

 5. Apart, graffiti-spuiters worden gepakt, maar een architect die een spuuglelijke UFO op de Fundatie ontwerpt en laat bouwen wordt er grof voor betaald, omgekeerde wereld.

 6. Jij had liever de Fundatie met graffiti ondergespoten gezien, leonardo? Ik denk niet dat dat hetzelfde economische effect zou hebben gehad als dat de wolk heeft….:)

 7. Ik hoop maar dat ze niet al hun centjes in de verf stoppen want de meeste grote bedrijven houden er een database op na. Wordt je gepakt dan kan het totale schadebedrag in sommige gevallen oplopen tot 5 a 6 cijfers voor de komma. Succes met afbetalen dus 😀

 8. Hahahaha, saai, als er iemand ver van saai is, ben ik het wel 😀

  Maar ik vind, hoe saai, dat je met je klauwen van andermans bezit moet afblijven.

 9. Graag paar weken aan de ketting met een borstel en een emmertje… hele stad schoon maken…in een boeven pak aub..en schade laten betalen…. dat achterlijke geklieder kost ons allemaal klauwen met geld!>:(

 10. Wat mij betreft hoeven ze niet te bloeden noch in boevenpakjes rond te lopen. Maar ze andere “kunstwerkjes” laten opruimen is wel een goed plan.

  Kunst is persoonlijk, hang het thuis lekker aan de muur. En als het gaat om openbare kunst: ja, ook dat is persoonlijk. Het is best mogelijk dat er kunstobjecten in de stad komen die je niet mooi vindt. Maar dat soort kunst wordt niet op jouw eigendom aangebracht. Daar komt nog bij, dat we met zijn allen wel degelijk invloed kunnen uitoefenen op dergelijke kunstprojecten. Het is wellicht niet gemakkelijk om een individueel project tegen te houden, maar je weet wat er gaat komen en het is wel degelijk mogelijk om via politiek een lijn te beïnvloeden.

  Er zijn (ook al vaker gezegd) zeer begaafde graffiti artiesten! Wat bijvoorbeeld in de tunnel aan de Burgemeester Roelenweg is aangebracht is gewoon supergaaf! (Vind ik dan) Maar dat is toch wel wat anders dan alleen maar tags aanbrengen!

 11. Alleen gekken en dwazen, schrijven hun naam op muren en glazen.

  En nou leegbloeden die vandalen.

  Ik dacht dat je vond dat we in een beschaafd land leven.;)

 12. bij hun thuis de boel opkleuren lijkt me ook leuk…gewoon de binnen kant… met leuke spuitbussen…kunnen ze thuis ook van graffiti genieten… het lijken wel honden die overal tegen aan moeten plassen… >:(

 13. Het gaat er ook niet om of het mooi of lelijk is, het gaat erom dat ze het zonder toestemming op andermans eigendom spuiten. Ik vind Escher fantastisch, maar als iemand dat ongevraagd op mijn muur of motorkap tekent, zal ik daar niet blij mee zijn.

 14. als escher nog zou leven en zou jouw gevel met een van zijn mooiste werken zou decoreren dan zou jij al gelijk met je emmertje met jif de dag er na alles weghalen?

 15. Aan de voorstanders van graffiti wil ik graag vragen:
  – Hoe vaak is er graffiti op je huis/hek/ander eigendom gespoten?
  – Als dat is gebeurt, hoeveel ben je nu in totaal kwijt aan over verven/vervangen/etc.?

  Ben erg benieuwd.

 16. Een beetje schrijver klad geen huizen of andere particuliere eigendommen onder Japser. Toen ik in Dieze woonde is ’s nachts de gevel van het huis wat ik huurde ondergeverft, gelukkig had ik dit op tijd in de smiezen en heb ‘m een biertje aangeboden bij mij thuis. Werd nog gezellig ook, kostte denk ik een paar euro aan pils.

 17. Oh, en als het niet-particulier is, maar overheid of van een bedrijf, dan is het geen probleem?

  Maar goed, bij mij is het is dus wel gebeurt. En dit heeft mij persoonlijk 50 euro aan verf en een vrije middag gekost. Ik wacht nog steeds op de minstens 450 euro van de vandaal. Maar helaas.

 18. Ja dat is wel het einde van de wereld natuurlijk, een beetje verf op je hek. Waar mensen zich wel niet druk om kunnen maken… Oke tags op huizen gaat wat ver, maar wie intereseerd zich in die grijze geluidswal langs het spoor of de snelweg, of dat stroomhokje om de hoek. Dan zie ik daar liever een toffe “piece” op. als je je al om dit soort dingen druk kunt maken moet je wel een heel zwaar leven hebben:)

 19. Maar goed, bij mij is het is dus wel gebeurt. En dit heeft mij persoonlijk 50 euro aan verf en een vrije middag gekost. Ik wacht nog steeds op de minstens 450 euro van de vandaal. Maar helaas.

  Ie bint gien veeronderd euro in ’n middag w??rd…

 20. Ik maak mij druk om hoge kosten ja, of die nu voor mij, voor een bedrijf of voor de overheid zijn. Ik kan ook niet snappen hoeveel mensen er hier overheen stappen die bij andere onderwerpen boos worden als de gemeente geld uitgeeft aan andere zaken.

 21. hoop dat ik die same een keer zie. dan is die van mij, geldt voor iedere spuiter die ik betrap.

  dat het hier door sommigen wordt goed gepraat is echt ongelofelijk.

Reageer