ADO Den Haag – PEC Zwolle voorbeschouwing

Zwolle – Nadat PEC Zwolle afgelopen woensdag de bekerfinale wist te bereiken door in eigen huis van N.E.C. (2-1) te winnen, hervatten de Blauwvingers zondag de Eredivisie met een uitwedstrijd tegen ADO Den Haag.

Naast het succes in de KNVB Beker, is het de kunst om ook in de competitie goed te blijven presteren. Want een evenaring van het beste seizoen uit de clubgeschiedenis lonkt. In het seizoen 1978/1979 eindigde PEC Zwolle op de achtste plaats. Op deze positie vindt het team van trainer Ron Jans zichzelf nu ook terug. Om deze mooie plek op de ranglijst vast te houden, zijn er nog wel enkele driepunters nodig. FC Groningen en SC Cambuur hijgen op respectievelijk één en drie punten in de nek. Tegenstander ADO Den Haag vindt zichzelf terug op de dertiende plaats. Het team van trainer Henk Fraser heeft daardoor nog de nodige punten te sprokkelen, om zichzelf echt veilig te spelen. Het gat met de onveilige zestiende plaats behelst nu 5 punten.

Sinds Fraser het stokje van Maurice Steijn heeft overgenomen, zijn de Hagenezen al zes wedstrijden op rij ongeslagen. Er werd drie keer gelijkgespeeld en driemaal gewonnen. In de selectie van ADO Den Haag zitten twee spelers met een Zwols verleden. Danny Holla speelde in het seizoen 2007/2008 een half jaar voor de club, terwijl in een recenter verleden Yanic Wildschut furore maakte in het blauw-wit. De rappe vleugelaanvaller speelde in het seizoen 2010/2011 (vaak als invaller) een grote rol van betekenis voor de Zwollenaren. In de selectie van PEC Zwolle heeft alleen spits Guyon Fernandez een verleden in Den Haag. Hij maakte daar in het seizoen 2007/2008 zijn debuut in het betaalde voetbal en wist in 11 wedstrijden, eenmaal het net te vinden. 

Vorig seizoen eindigde het treffen in de Hofstad gelijk. PEC Zwolle nam in de eerste helft de leiding door een vrije trap van Rochdi Achenteh, in de tweede helft produceerde Mike van Duinen de gelijkmaker. De heenwedstrijd in Zwolle was dit jaar een prooi voor de Blauwvingers. In een gelijk opgaande eerste helft wist PEC Zwolle drie keer te scoren, terwijl het dat in de tweede helft nog een keer overdeed. Grote man aan Zwolse zijde was Mustafa Saymak, die een hattrick voor zijn rekening nam. De 6-1 einduitslag staat sindsdien in de geschiedenisboeken vermeldt als grootste zege van PEC Zwolle in de Eredivisie. 

Scheidsrechter Kamphuis fluit zondag om 16.30 uur voor de aftrap van dit duel. Hij zal daarbij worden geassisteerd door de heren Polman, Hoekstra en Koekoek. Mensen die niet naar Den Haag afreizen kunnen de wedstrijd rechtstreeks volgen via het Twitter-account van PEC Zwolle of via FOX Sports. 

Recente uitslagen in Den Haag: 
8 december 2012 ADO Den Haag – PEC Zwolle 1-1 (Eredivisie) 
5 oktober 2007 ADO Den Haag – FC Zwolle 3-1 (Jupiler League) 
22 september 2004 ADO Den Haag – FC Zwolle 3-0 (KNVB Beker) 
26 maart 2004 ADO Den Haag – FC Zwolle 1-1 (Eerste Divisie)

Bron: peczwolle.nl 

Artikel delen:
Reacties 12
  1. Ik hoop dat PEC Zwolle Ado Den Haag laat winnen.

    Zullen ze in Deventer weeer niet leuk vinden, maar wij in Zwolle wel 😀

    Byebye Egeltjes

  2. ik denk dat die lui van ado de afstraffing in Zwolle nog niet vergeten zijn. Nog klinkt mij het minutenlange “ado is niks” als muziek in de oren:
    1-68)

  3. Na het bekerfestijn van deze week ben ik bang dat PEC er morgen niet met koppie bij is; zeker als ook het zonnetje lekker schijnt in Den Haag. Daarom 4-1 als voorspelling.

  4. al die voorspellingen halen niets uit eerst maar eens voetballen en dan pas oordelen wens PEC veel succes bij ADO.Hoop dat de 3punten meegaan naar Zwolle

Reageer