Dutch Street Cup van hoog niveau

Zwolle – Zaterdagmiddag werd op het Grote Kerkplein gestreden in de Dutch Street Cup. Op het tijdelijk aangelegde voetbalveld werden door teams uit diverse steden twee helften van 7 minuten gevoetbald, om te beslissen wie om 16.00 uur de dagfinale mocht spelen.

dutchstreetcup2014-7.jpg

Na een geslaagde middag met een enorme hoeveelheid doelpunten waren het uiteindelijk de teams uit Assen en Leeuwarden die elkaar troffen in de finale. Ondanks dat Assen een aantal kansen kreeg, wisten ze deze niet meer te verzilveren. Hierdoor mocht Leeuwarden met een overtuigende 7 doelpunten zich de dagwinnaar noemen. Het mooie weer en de voortdurende aanschuivende toeschouwers uit het winkelende publiek maakten het een zeer sportieve en geslaagde competitie. Voor de kinderen was er de mogelijkheid elkaar te overtreffen op de geplaatste voetbalmuur.

dutchstreetcup2014-3.jpg

dutchstreetcup2014-2.jpg

dutchstreetcup2014-10.jpg

De Dutch Street Cup is een sportcompetitie tussen steden voor mensen uit de Maatschappelijke Opvang. De deelnemers worden zowel op sportief- als op maatschappelijk gebied intensief begeleid. Via dit project hebben de afgelopen jaren honderden deelnemers zicht op een betere toekomst gekregen. De één wordt trainer, de ander scheidsrechter of vrijwilliger bij een sportvereniging. Gedurende één seizoen vinden Dutch Street Cup-evenementen plaats in vijfentwintig steden in Nederland. De finale vindt plaats op het Museumplein in Amsterdam. De winnaar van de Dutch Street Cup vertegenwoordigt Nederland op de Homeless World Cup. Dit wereldwijde evenement vindt in 2014 plaats in Chili.
 
dutchstreetcup2014-6.jpg
dutchstreetcup2014-4.jpg
dutchstreetcup2014-9.jpg
Uitslag:

1:  Leeuwarden 1

2:  Fc Assen

3:  Zwolle

4:  Leeuwarden 2

5:  Amsterdam West

6:  Amsterdam Zuid Oost Dames

7:  Enschede

8:  Leeuwarden Dames 
 
 
Artikel delen:

Reageer