Leerlingen gaan fruitbomen planten

Zwolle – In een uniek samenwerkingsverband zal CBS de Kopakker te Stadshagen fruitbomen -en struiken gaan planten met ‘Community Fruits’, een pasgeboren studentenbedrijf van Hogeschool Windesheim. Dit educatieve pilotproject zal plaatsvinden op donderdagmiddag 3 april op en om het schoolplein van de school. Community Fruits gelooft dat het belangrijk is voor kinderen om meer te leren over (het belang van) de natuur, waar hun voedsel vandaan komt en hoe dit groeit en bloeit. 

Daarom zullen zij een compleet lespakket verzorgen voor ruim 50 leerlingen van de groepen 5 en 7 met een workshop over de bomen, struiken en zaden alsook de aanleg en het onderhoud van de gemeenschapstuin. Van fruitproeven, bladeren raden, spitten, bemesten en watergeven; het belooft een leerzame en leuke middag te worden voor zowel de leerlingen, docenten als de studenten. Adjunct-directrice Johanna Baijense was al meteen enthousiast bij het eerste telefoongesprek en een afspraak om te overleggen was daarom al snel gemaakt. Er zullen 20 fruitbomen geplant worden en 9 struiken met allerlei verschillende soorten en rassen van: appels, peren, pruimen en kersen tot bramen, frambozen, druiven en bessen.

Community Fruits is een jong en enthousiast studentenbedrijf ontstaan in de minor ‘Social Entrepreneurship’ van het ‘Windesheim Honours College’. Het doel van deze minor is om de studenten zelf een sociale onderneming op te laten zetten en draaiende te houden voor tenminste één semester. De achterliggende gedachte is gebaseerd op de principes van ‘People, Planet and Prosperity’ waar duurzaamheid centraal staat met een nadruk op aandacht voor mensen, milieu en voorspoed. Het team bestaat uit zes 2e en 3e jaars studenten met diverse achtergronden; van communicatie en media en commerciële economie tot ‘small business and retail management’. Er blijkt een behoorlijk grote animo te zijn voor het idee, want er zijn al meerdere ontmoetingen geweest met geïnteresseerde basisscholen in Zwolle en er is ook al voorzichtig contact gemaakt met instellingen in Almere. Als u op de hoogte wilt blijven van de ontwikkelingen, volg dan de Facebookpagina van Community Fruits.

Artikel delen:

Reageer