Dames SV Zwolle verliezen nipt van ESCA

Zwolle – Na de slechte wedstrijd van vorige week wilden de dames in de laatste wedstrijd van het seizoen wat rechtzetten, om het seizoen op deze manier op een positieve manier af te sluiten.

handbal-dames.jpg

ESCA de nummer 2 van de competitie kwam al snel op een 0-2 voorsprong. De dames van Zwolle herpakten zich knap en kwamen door een paar mooie acties op een 4-2 voorsprong. De eerste helft ging gelijk op en er werd aan beide kanten uit mooie acties gescoord. Vlak voor rust viel aanvoerster Nienke Reumer, na een mooi doelpunt uit, met een zware blessure aan haar hand. Ondanks deze zware tegenslag wisten de dames het goede spel door te zetten en gingen met een 13-14 achterstand de rust in.

In de rust werden de puntjes op de i gezet en de dames van Zwolle kwamen na de rust goed uit de startblokken. Door als een hecht blok te verdedigingen en snelle tegenaanvallen, ging de wedstrijd gelijk op tot een 21-21 stand. Hierna volgde een rommelige periode waarbij de begeleiding van Zwolle 2x een twee minuten tijdstraf kreeg, direct daarop volgend kregen nog een speelster en de keepster van Zwolle een twee minuten tijdstraf, waardoor speelster Kelly van der Giessen in het doel moest. Ondanks dat de dames van Zwolle maar met twee veldspeelsters en een keepster speelden, wisten de dames na een mooie save van Kelly, tot grote vreugde van de bank en het publiek, twee erg mooie doelpunten te maken. De dames van Zwolle hebben keihard genokt, helaas was dit niet genoeg voor een overwinning. Eindstand 24-29. Het handbalseizoen voor de dames van Zwolle is nog niet voorbij. Zij gaan nog volop trainen om op 4 mei te strijden voor de beker.
Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.