Vijf grootste fracties werken aan collegevorming

Zwolle – De vijf grootste fracties in de Zwolse gemeenteraad zijn in gesprek over de vorming van een nieuw college van burgemeester en wethouders. Inzet is dat vier partijen zitting nemen in het nieuwe college. Informateur Herman Sietsma begeleidt het proces.

In deze fase beoordelen ChristenUnie, D66, PvdA, SP en VVD gezamenlijk hoe de informatiefase voortgezet kan worden in een constructieve formatie. De vijf partijen beoordelen op basis van hun politieke programma’s en uitgangspunten welke combinatie van vier partijen het meest bij kan dragen aan de verdere ontwikkeling van Zwolle.

De (in)formatie wordt geleid door de ChristenUnie, met acht zetels de winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart. De andere partijen die in aanmerking komen voor collegedeelname hebben zes zetels – PvdA en D66 – en vijf zetels – VVD en SP. De Zwolse informateur Herman Sietsma (1953) is voor die functie gevraagd door ChristenUnie. Sietsma heeft veel ervaring met en kennis van de inrichting en werking van het openbaar bestuur. Zo was hij elf jaar provinciesecretaris/algemeen directeur van Utrecht. Momenteel is hij bestuurder en adviseur in het publieke domein. Hij is ook als informateur gevraagd vanwege zijn praktische ervaring met regionale samenwerking en de vorming van colleges.
Artikel delen:
Reacties 7
  1. Ik ben benieuwd of de PvdA nu eindelijk eens uit de raad gaat en er werkelijk eens iets gaat veranderen in Zwolle. Ik heb zo het vermoeden dat het CU, PvdA, VVD en D66 gaat worden. De SP zullen ze er wel niet bij willen hebben.


    ⚠️ Meld

  2. Beste redactie Weblog Zwolle,
    Ik stel voor dat jullie eens alleen reacties plaatsen van personen die het lef hebben zich met naam en toenaam bekend te maken ipv die laffe mensen die schuilnamen gebruiken.
    Edwin Broekman


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.