Auto’s botsen op Katerdijk bij oprit A28

Zwolle – Dinsdagavond rond de klok van 20.50 kwam er bij de meldkamer een melding binnen van een aanrijding op de Katerdijk waarbij mogelijk sprake was van letsel.

01-apr-2014-katerdijk_zwolle-010-2.jpg 

Ook de brandweer werd opgeroepen doordat één van de auto’s door de botsing in brand was gevolgen, tot een inzet voor hen kwam het niet omdat een derde de brand al had geblust. Door de aanrijding kon het verkeer die uit de richting van de Blaloweg kwam niet richting de binnenstad en moest daardoor omrijden via de A28, bestuurders uit de richting van het centrum moesten een stukje omrijden om de A28 op te kunnen. Minstens 2 slachtoffers zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Specialisten van de VOA (Verkeer Ongevallen Analyse) zullen de exacte oorzaak van de aanrijding onderzoeken. Beide auto’s raakten flink beschadigd en zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.

01-apr-2014-katerdijk_zwolle-010.jpg

01-apr-2014-katerdijk_zwolle-011.jpg

 01-apr-2014-katerdijk_zwolle-013.jpg 

 01-apr-2014-katerdijk_zwolle-014.jpg 
Artikel delen:
Reacties 9
 1. Het is op de katerdijk ook een rare situatie geworden m et 2 van die hele kleine, onduidelijke stoplichtjes. Heb al 2x meegemaakt dat ik van de afrit afkwam en richting holtenbroek reed en er een auto, komende van rechts gewoon door reed. Totaal het stoplicht niet gezien. Gevaarlijk!!

 2. @Marjolein
  Er zit wel een verschil tussen iets niet zien en iets niet willen zien. Dat laatste komt helaas ook vaak genoeg voor. Wat er gold voor die auto in jouw geval, dat weet ik niet (jij denk ik evenmin).
  Ik vind het sowieso wel een kwalijke zaak als je zaken als verkeerslichten niet ziet (of wil zien).

  Maar wat is er nou gebeurd in de situatie van het bericht? Kwam de ene vanuit het centrum, de ander vanaf Holtenbroek en wilden de eerste de snelweg opdraaien en degene vanuit Holtenbroek wellicht rechtdoor?
  De auto’s staan er dan ook weer vreemd bij. maar het ziet er wel uit dat het een stevige klap geweest is.

  Hoe dan ook vervelend. Sterkte voor de betrokkenen.

 3. Zal het filmpje niet bij het nieuws item zetten. Want vindt hem niet voldoende goed… 🙂

  Maar zo krijg je wel een beeld van de situatie zoals die was daar gisteren avond

  Filmpje

 4. Ik zie ook geregeld mensen door rood rijden bij de stoplichten, en aan de manier van rijden kun je zien dat het veelal een geval is van het stoplicht compleet over het hoofd zien. Natuurlijk een slechte zaak van de bestuurder, maar schijnbaar is de nieuwe situatie voor sommigen nog erg wennen…

Reageer