Mooiste tuin van Nederland in Zwolle?

Zwolle – De tuin van Harry Pierik uit Zwolle is misschien wel de mooiste tuin van ons land. Het RTL4-programma ‘De Mooiste Tuinen Van Nederland’ van Intratuin neemt op zondag 6 april een kijkje in deze verborgen stadstuin in Zwolle. Het programma, dat om 17.00 uur wordt uitgezonden op RTL 4, gaat in acht afleveringen op zoek naar de meest in het oog springende tuinen van bekende én minder bekende Nederlanders.

 

tuin.png

 

Daarnaast geeft het de kijkers tips en inspiratie om zelf aan de slag te gaan in hun tuin, op het terras of balkon. Bij de tuin van Harry had Vivian echt een ‘wow’ moment. Hij heeft alles zelf ontworpen voor de bijzondere tuin en liet zich hierbij inspireren door de natuur en zichzelf. Als kind was Harry al bezig met zijn eigen tuin en dit heeft nu geresulteerd in de prachtige stadstuin. Hij ontvangt het hele jaar door bezoek uit Europa en de rest van de wereld die de tuin komen bewonderen. De tuin in Zwolle is namelijk in alle seizoenen zeer de moeite waard.

Presentatrice Vivian Slingerland: ‘Nederland is een echt tuinenland, dat zagen we bij de opnames door het hele land en op het inspiratieplatform www.demooistetuinen.nl, waar mensen foto’s van hun tuin kunnen plaatsen. Zoveel mensen, oud en ook veel jong, maken iets ontzettend moois van hun tuin, terras of balkon.’ Om tuinfanaten direct aan de slag te laten gaan met de tips uit het programma, zijn de adviezen en gebruikte producten per thema geplaatst op een handige kaart, het projectplan. Deze kaarten zijn gratis verkrijgbaar bij Intratuin in Zwolle. In ‘De Mooiste Tuinen Van Nederland’ komen grote en kleine tuinen voorbij, evenals balkons, stadstuinen en tuinen op daken. Behalve mooie tuinen bewonderen, kan de kijker ook tips verwachten voor het geval hij zélf aan de slag wil. De BN’ers die voorbij komen in de serie hebben allen iets met de tuin. Soms omdat ze er graag in werken, vaker omdat ze er echt van kunnen genieten. Onder anderen Koert-Jan de Bruijn, Marijke Helwegen en Chimène van Oosterhout zijn te zien in het programma.     
Artikel delen:
Reacties 3

Reageer