Windesheim opent hogeschooljaar 2007-2008

Windesheim opent op 5 september het hogeschooljaar 2007–2008. De opening, met het thema ’20 jaar Windesheim – Onderwijs dat aansluit bij de nieuwe tijd’, vormt tegelijk de afsluiting van het vierde lustrum van Windesheim in het voorbije collegejaar. 

Onderwerp van de openingsbijeenkomst is de vraag wat er nodig is om een waardevolle bijdrage te leveren aan de kennisbehoefte van mensen en organisaties. Drie succesvolle oud-studenten, onder wie bedenker Henri Hoetink van de website kieskeurig.nl, schijnen hun licht op de aansluiting van ‘de opleiding toen’ op ‘het werkveld nu’. Aansluitend spreekt Inez Groen over ‘De Einsteingeneratie en het hoger onderwijs. Groen is consultant bij adviesbureau Keesie en medeauteur van ‘Generatie Einstein, slimmer, sneller, socialer’. In het kader van de afsluiting van het lustrumjaar ontvangen alle gasten een exemplaar van de lustrumuitgave ‘Onrust in de wijngaard, de wording van Windesheim’. In dit boek wordt het 20-jarig bestaan van Windesheim in Zwolle belicht.

Op basis van bronnenonderzoek en tientallen interviews over verleden en heden van de hogeschool, duidt auteur Herman Broers de wording van Windesheim in vijf meeslepende essays. De fotoserie ‘Studeren in Zwolle 2007’ van Herman Engbers, die ook in het boek is opgenomen, wordt geëxposeerd tijdens de openingsbijeenkomst. Graag nodigt het College van Bestuur van Vrije Universiteit-Windesheim belangstellenden uit om de officiële opening van het hogeschooljaar 2007-2008 bij te wonen. Om 14.30 uur start het programma met de ontvangst bij de hoofdingang Windesheim op de Campus in Zwolle. Bent u geïnteresseerd, meld u dan aan via onze website www.windesheim.nl/agenda. Voor vragen over het programma of aanmelden kunt u ook mailen naar opening2007@windesheim.nl.

Artikel delen:

Reageer