Koeien naar buiten in Berkum

Zwolle – Melkveehouder Harold van Vilsteren uit Zwolle opent op zaterdag 5 april a.s. weer de staldeuren, zodat de koeien weer lekker buiten kunnen lopen. Van Vilsteren nodigt iedereen uit te komen kijken op zijn bedrijf aan het Roodhuizerpad 1 in Berkum, om 13.00 uur.

Door het warme voorjaar staat er inmiddels al weer vers gras in het weiland, en dus gunt Van Vilsteren zijn circa 100 koeien weer de frisse buitenlucht. De afgelopen jaren kwamen er vele Zwollenaren naar kijken hoe de dieren de eerste keer de stal uit sprongen. Voor melkveehouder Harold van Vilsteren is het vanzelfsprekend dat zijn dieren buiten lopen: ‘Ik vind het zo’n mooi gezicht om die beesten in het weiland te zien grazen of herkauwen, daar kan ik echt van genieten.’  Van de melk wordt onder meer kaas gemaakt op zuivelboerderij De Huppe aan de Kleine Veerweg in Zwolle. De boerderij van Harold van Vilsteren staat aan het Roodhuizerpad 1 in Berkum. Dit is vlak achter het Sophia Ziekenhuis, en wanneer u met de auto komt is het een zijstraat van de Kuijerhuislaan. Om 13.00 uur gaan de staldeuren open.

Artikel delen:
Reacties 19
 1. Zwolle een stad met dorpse trekjes. Altijd een mooi gezicht als de koeien voor het eerst naar buiten gaan. Echt genieten om te zien hoe blij ze zijn.

 2. Zwolle is n stad met dorpse karakter en dat is lekker leven zonder minderwaardig te zijn . Grote stad is nog meer graffiti waar je toch zo tegen was ?

 3. Wel als de inwoners zichzelf zo’n minderwaardigheidscomplex aanpraten

  dat doe jij japser,,8)

  wat een sombere kijk heb je toch opt léven 🙁

 4. Het gaat hier over koeien die de wei in mogen.

  Wat een gezever over stad of dorp Zwolle. Die koeien schijten beter dan jullie.

  Als het je hier niet bevalt verhuis je toch lekker naar een betere plek.

 5. Zwolle wordt door sommigen als dorp beleefd omdat iedereen elkaar zou kennen. Maar dat hoor je ook van Amsterdammers die dat van Amsterdam vinden. Komt misschien omdat beide steden een duidelijk afgebakende kleine binnenstad hebben. En daar komt dan dat dorpsgevoel uit voort. Niks mis mee.

 6. Als het je niet aanstaat jasper dan ga je toch lekker naar amsterdamm ? Je loopt overal om te janken wees blij . Onder de peperbus is leven lekker knus 😀

 7. Zwolle heeft 784 jaar stadsrechten en ongeacht het inwonertal is het een stad met dorpse trekjes en dat is niet iets om je voor te schamen of als minderwaardigheidscomplex te bestempelen.
  Zwolle has got the best of both worlds.

 8. ’t is knus onder de Peperbus 🙂
  En ik kan ’t weten, als oud strijder.
  Zwolle is mooi!
  Als je over het kerkbrugje fietst, een
  ijsje doet bij Saluti, Doorfietst naar
  ’t Engelse werk, koffietje daar,
  omweg ijsseldijk, via Hasselt.
  Yep, Zwolle is mooi.

Reageer