Aanpak jeugdwerkloosheid ondertekend

Zwolle – Woensdag zetten Mirjam Sterk, ambassadeur Aanpak Jeugdwerkloosheid, Commodore Peter Ort van het ministerie van Defensie, Gert Jan Metz van het UWV en Filip van As, wethouder gemeente Zwolle hun handtekening onder een intentieverklaring voor de aanpak van jeugdwerkloosheid.

mirjam_sterk_deltion_2014_04_02_2528.jpg

De ondertekening vond plaats in de luchtvaarthal van het Deltion College. Mirjam Sterk gaf aan trots te zijn op het feit dat in de regio’s Zwolle, Emmen, Groningen, Rotterdam en Leeuwarden de intentie uitgesproken is, om jeugdwerkloosheid samen aan te pakken. In de intentieverklaring staan onder andere afspraken over het aanleveren van geschikte kandidaten, het uitwisselen van informatie en het bieden van extra stage- en opleidingsplaatsen. De komende maanden maken de partijen landelijk 500 jongeren enthousiast om te solliciteren op een reguliere vacature bij Defensie. Daarnaast gaan 100 jongeren een zogenoemde ‘train-them-in’-opleiding volgen en nog eens 100 een werkfitstage.

mirjam_sterk_deltion_2014_04_02_2532.jpg

mirjam_sterk_deltion_2014_04_02_2390.jpg

mirjam_sterk_deltion_2014_04_02_2450.jpg

Met deze stage wil men de afstand van jongeren tot de arbeidsmarkt verkleinen. Mirjam Sterk: ‘Ik heb alle vertrouwen in deze samenwerking. De structuur van Defensie is goed voor jongeren die een grote afstand hebben tot de arbeidsmarkt.’ Terwijl de jeugdwerkloosheid in Nederland hoog is, heeft Defensie jaarlijks behoefte aan 4.000 nieuwe medewerkers en het vullen van 3.000 opleidingsplaatsen Veiligheid & Vakmanschap. Peter Ort: ‘Defensie voelt zich verantwoordelijk om een rol te vervullen in het bestrijden van jeugdwerkloosheid. Defensie is een mooi en uitdagende werkomgeving en we doen ons uiterste best om nog meer jongeren ambassadeur van Defensie te laten worden.’ Het Deltion College start september 2015 als pilot met een niveau 1 opleiding. Tijdens deze opleiding wil Deltion jongeren, die een grote afstand hebben tot de arbeidsmarkt voorbereiden op een niveau 2 opleiding Veiligheid & Vakmanschap. Meer informatie over de opleidingen Veiligheid & Vakmanschap staat op www.veva.nl

Artikel delen:
Reacties 2
  1. 😀 Goedkoop scoren. De woorden intentieverklaring en intentieovereenkomst worden vaak door elkaar gebruikt. In principe is een verklaring echter eenzijdig en dus geen overeenkomst tussen partijen.

Reageer