Zwaar gewond bij verkeersongeval

Zwolle – Bij een verkeersongeval op de kruising Commissarislaan / Steenweterinpad is woensdagmiddag 2 april een 57-jarige fietser uit Zwolle zwaar gewond geraakt. Hij werd met een gebroken heup per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

politienieuws.jpg

Rijdend over het Steenweteringpad werd hem geen voorrang verleend door een 30-jarige automobiliste uit Zwolle, die op de Commissarislaan reed. Naar de toedracht van het ongeval wordt een nader onderzoek ingesteld.
Artikel delen:
Reacties 7
 1. Ik vraag me steeds vaker af of het wel een goed idee is om fietsers op een fietspad voorrang te geven ten opzichte van auto’s. Iedere keer dat een auto een fietser niet ziet (om wat voor reden dan ook), lijdt dan ook heel snel tot een zeer zwaar ongeluk.

 2. Bij dat punt is het een duidelijke situatie. Het fietspad is verhoogd en er staat goed aangegeven dat fietsers voorrang hebben. Als automobilist rijd ik altijd erg rustig op dat pad af. Als je er dus rekening mee houdt en niet zoals veel automobilisten en sommige buschauffeurs er veel te hard naartoe rijdt, is er niks aan de hand. (ik fiets er 5 dagen per week ongeveer 8 keer per dag over) Rustig rijden bij die punten dus. Wel vind ik dat als je vanuit de richting van het winkelcentrum komt, het daar erg onoverzichtelijk is door hoge bosjes.

 3. Tja, onoverzichtelijk is het inderdaad… en dus pas je je snelheid daar op aan.

  Aan de andere kant bewegen sommige fietsers zich in het verkeer alsof ze onsterfelijk zijn. Gelijk hebben is iets anders dan gelijk krijgen…

 4. Geert, zo te zien is dat een doorgaande fietsroute. Daar wil je dan ook geen onderbrekingen in hebben.
  Dan kun je de voorrangsregel wel omdraaien, maar daar los je geen probleem mee op. Dan krijg je: “Iedere keer dat een fietser een auto niet ziet (om wat voor reden dan ook), lijdt dan ook heel snel tot een zeer zwaar ongeluk.”

 5. oplettendheid is het alle belangrijkste in het verkeer voor elke deelnemer .Er wordt ook nog steeds veel gebeld zowel op de fiets als in de auto en daar gaat het ook vaak fout .

 6. Opvallend is, dat het steeds drukker wordt in de stad en rondom, qua verkeer.
  Komt dit omdat de binnenstad z.g.a afgesloten is?
  Hopelijk doet de CU er iets aan.

Reageer