Megaklus voor Berkum bij Flevo Boys

Zwolle – Berkum is door een aantal nederlagen danig in de problemen gekomen en moet daar zaterdag uitgerekend verandering in brengen bij Flevo Boys Emmeloord, de kersverse koploper van de Hoofdklasse C.

“We gaan daar niet met knikkende knieën heen. Dat we tegen de koploper moeten motiveert alleen maar méér,” vindt Berkum-keeper Mathijs Bouwhuis. “We hebben er absoluut nog vertrouwen in en de wil om er wat van te maken is er altijd geweest. We beseffen natuurlijk wel dat het nú moet gebeuren, dus we zullen er voor knokken.”

Flevo Boys redde vorig jaar via de nacompetitie het vege lijf maar is dit seizoen in topvorm en voert sinds vorige week zelfs de ranglijst aan. De ploeg vindt opvallend gemakkelijk het doel van de tegenstander want met een totaal van 57 goals is Flevo Boys de meest scorende ploeg van de Hoofdklasse C. Het merendeel van die treffers (38 stuks) kwam op rekening van Timon Rorije, Arjen Spaan en Arjen Postma die samen dus al meer hebben gescoord dan heel Berkum bij elkaar….

De polderbewoners hebben hun laatste drie competitiewedstrijden allemaal gewonnen. Zelfs met een geïmproviseerde verdediging was Flevo Boys ook vorige week de sterkste in de ‘topper’ bij ACV, dat met een 1-2 overwinning van de eerste plek op de ranglijst werd verdreven. In die wedstrijd vielen de goals pas na rust waarbij zowel de 1-0 als de 1-1 door een eigen doelpunt tot stand kwam. Uitblinker Dick Hakvoort bracht daarna Spaan in stelling en die knalde zijn ploeg van afstand naar winst. Ook in het bekertoernooi deden de Emmeloorders het prima want door Hoogeveen te kloppen bereikte Flevo Boys de halve finale van de strijd om de Districtsbeker Noord waarin ze het op gaan nemen tegen provinciegenoot Urk.

Berkum daarentegen heeft slechte weken achter de rug, zowel in de competitie als in de bekerstrijd. In de kwartfinale van het bekertoernooi in het District Oost blameerden de Zwollenaren zich ruim een week geleden door, na strafschoppen, onderuit te gaan bij tweedeklasser WAVV. In de competitie verloor Berkum achtereenvolgens van Staphorst, WHC en AZSV en dat heeft er voor gezorgd dat de ploeg nu op de vierde plek van onderen op de ranglijst staat. Die positie zou aan het eind van het seizoen strijd in de nacompetitie betekenen om degradatie te ontlopen en bovendien zijn de verschillen in de ‘kelder’ van de Hoofdklasse C zo klein dat elk verlies ook een daling naar de directe degradatieplaatsen op kan leveren. Met nog een pittig programma voor de boeg kan Berkum zich dus geen puntverlies meer permitteren.

De strijd tussen Flevo Boys, dat zicht heeft op de titel, en het tegen degradatie knokkende Berkum begint zaterdag om 14.30 uur. Het duel op Sportpark Ervenbos aan de Espelerlaan 80 in Emmeloord zal worden geleid door scheidsrechter Robert de Wit uit Groningen.

Artikel delen:

Reageer