Damon Young geeft lezing in de Broeren

Zwolle – Op zaterdag 19 april is de Australische filosoof Damon Young te gast voor een lezing bij Waanders In de Broeren in Zwolle. Damon Young is één van de internationaal bekende G8-filosofen die zich op 18 april in de Beurs van Berlage in Amsterdam zullen buigen over het thema ‘vooruitgang’. Dit in het kader van de Maand van de Filosofie gedurende de maand april.

03-04-2014_damonyoung.jpg 

Begin februari verscheen zijn boek Filosoferen in de tuin. Hierin beschrijft Damon Young hoe wijsgeren en schrijvers – onder anderen Voltaire, Nietzsche, Sartre, Proust, Colette en Jane Austen – filosofische gedachten ontwikkelden in parken en tuinen. Op een toegankelijke manier wekt hij grote denkers tot leven. Met behulp van anekdotes, citaten en beschouwingen over de ‘groene’ belevingswereld van deze filosofen geeft hij op een originele wijze een introductie in de filosofie.

Damon Young (1975) is een Australische schrijver van fictie en non-fictie en een vooraanstaande, jonge publieksfilosoof, ook buiten Australië. Hij is mede-oprichter van de ‘School of Life’ in Melbourne en schreef voor de nieuwe boekenserie van de Londense ‘School of Life’ onlangs How to think about exercise. Naast een lezing bij boekhandel Paagman in Den Haag is dit de enige andere lezing die hij geeft in Nederland. De lezing is Engelstalig. Docent geschiedenis en student filosofie Renske ter Avest is presentator van de avond en zal optreden als vertaalster waar nodig. Kaarten voor de lezing zijn in de voorverkoop te koop bij Waanders In de Broeren voor € 7,50 (inclusief pauzedrankje). Aanvang 20.00 uur.

Artikel delen:

Reageer