Fietsenstalling Maagjesbolwerk verhuisd

Zwolle – De fietsenstalling in de kelder van het Maagjesbolwerk is verplaatst naar een tijdelijke plek op het Rodetorenplein.

rodetorenplein.jpg

Sinds de realisatie van het Maagjesbolwerk in 2002 biedt de gemeente Zwolle aan bezoekers van het Zwolse centrum, een gratis bewaakte fietsenstalling in de kelder van het Maagjesbolwerkgebouw. Het huurcontract liep eind maart dit jaar af en wordt niet verlengd. De gemeente realiseert in het najaar een nieuwe gratis bewaakte fietsenstalling op het Rodetorenplein. Totdat de nieuwe stalling gereed is, kunnen fietsers de fiets gratis parkeren in een tijdelijke fietsenstalling op het Rodetorenplein.

De bezetting van de fietsenstalling onder het Maagjesbolwerk bleef al jaren sterk achter bij die op het Meerminneplein en Pletterstraat. Pilots om de herkenbaarheid, vindbaarheid en aantrekkelijkheid van de stalling te vergroten hebben weinig verbetering in het gebruik opgeleverd. In de omgeving is wel behoefte aan stallingruimte voor fietsen blijkt uit het grote aantal op straat geparkeerde fietsen. Een fietsenstalling op het Rodetorenplein is beter vindbaar, al zichtbaar vanaf de Rodetorenbrug en geeft directe toegang tot de Melkmarkt. De nieuwe fietsenstalling op het Rodetorenplein, die in het najaar 2014 wordt gerealiseerd, is flexibeler van indeling waardoor meer soorten fietsen kunnen worden gestald. Ook kunnen de activiteiten in de toekomst worden uitgebreid (bijvoorbeeld uitleen buggy’s of handkarren). De verwachting is dat het gebruik van deze stalling fors hoger zal zijn dan in de kelder van het Maagjesbolwerk.
Artikel delen:
Reacties 9
  1. Jammer dat men geen enkel creatief idee heeft met dit nieuwe plein dan alleen een pishok, een fietsenstalling en een invalidenparkeerplaats, volstrekt belachelijk….Gemeente Zwolle op zijn smalst!!

  2. kee dan als ik ff naar de media markt ging had ik geen zin om die kelder in te gaan en is een mooie plek zwolle moet toch fiets stad zijn dus prima

Reageer